Consilierul de stat Florin Spătaru aduce vești bune de la Guvern

Florin Spătaru, consilierul premierului Marcel Ciolacu a vorbit într-o postare pe pagina de Facebook despre deciziile adoptate în ultima ședință de Guvern.

Astfel, el aduce vești bune pentru fermieri, care vor avea, astfel, posibilitatea, cu ajutorul banilor și facilităților oferite prin programul PSD de susținere a agriculturii, să tracă mai ușor de problemele pe care le întâmpină.

De asemenea, el dă asigurări că Premierul și PSD vor continua să guverneze responsabil și nu vor permite foștilor parteneri de coaliție ca din cauza luptei electorale care se anunță extrem de dură, să îi lipsească pe cetățenii români de drepturile și facilitățile care li se cuvin.

„Dincolo de lupta electorală, Prim Ministrul Marcel Ciolacu asigură o guvernare responsabilă în beneficiul românilor.

În ședința de Guvern de astăzi, guvernul Ciolacu a aprobat un set de măsuri pentru sprijinul fermierilor români”, a scris ieri Florin Spătaru pe pagina lui de Facebook.

Consilierul de stat anunță și unele măsuri adoptate:

„S-a aprobat mecanismul prin care se acordă despăgubiri de 1.000 de lei la fiecare hectar de cultură calamitată; plățile încep efectiv cu data de 16 octombrie.

A fost extins creditul agricol, iar împrumuturile avantajoase, garantate de stat, pot fi utilizate și pentru plata datoriilor restante către furnizori ori furnizori de input-uri.

Fermierii care au dificultăți pot solicita suspendarea rambursării datoriilor ratelor bancare ori de leasing, pe o perioadă limitată, până la data de 1 august 2025.

Se limitează, prin licențiere, importul de ouă și carne de pasăre din Ucraina, care afecta producătorii români din cauza prețurilor de dumping.

Chiar dacă PNL nu mai este interesat de guvernare ci doar să facă șicane și circ, PSD se asigură că românii nu vor avea de suferit în această luptă.

Numai anul acesta, până la 30 septembrie, Guvernul condus de social democratul Marcel Ciolacu a luat deciziile necesare și corecte și a alocat agriculturii peste 5 miliarde de euro pentru măsuri de sprijin.

Continuăm să asigurăm o bună guvernare. Pentru români și pentru siguranța lor!”


Sursa foto: Florin Spătaru

FC Rapid l-a achiziţionat pe mijlocaşul Alex Dobre