Ciolacu: Nu are nicio treabă afacerea Nordis cu PSD. Am văzut şi eu reportajul de la Recorder, nu mi-a plăcut ce am văzut acolo / Nu am avut nicio discuţie cu Laura Vicol şi mi se pare corect gestul făcut de către dânsa

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că nu are nicio treabă afacerea Nordis cu Partidul Social-Democrat şi nu a avut nicio discuţie cu Laura Vicol, care şi-a dat demisia din partid în urma acestui scadal, el arătând că i se pare corect gestul făcut de aceasta. Ciolacu a mai spus că a văzut şi el reportajul Recorder şi nu i-a plăcut ce a văzut acolo şi de aceea, împreună cu Alfred Simonis, a modificat legislaţia ca să nu se mai întâmple acest lucru.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu a avut nicio discuţie cu Laura Vicol după scandalul legat de afacerea Nordis şi demisia acesteia din PSD. ”Nu am avut nicio discuţie cu Laura Vicol şi mi se pare corect gestul făcut de către dânsa”, a spus Marcel Ciolacu.

Despre scandal, premierul a răspuns: ”O puteţi întreba pe doamna Vicol. Nu am treabă. Eu înţeleg ce încercaţi. Eu vă spun un singur lucru. Nu are nicio treabă afacerea Nordis cu Partidul Social-Democrat”.

El a precizat că nu ştie dacă este ceva în justiţie în acest moment. ”Am văzut şi eu reportajul de la Recorder, nu mi-a plăcut ce am văzut acolo şi de aceea, împreună cu domnul Simonis, am modificat legislaţia ca să nu se mai întâmple acest lucru. Scurt şi la obiect”, a completat el.

Deputata Laura Vicol a demisionat şi din PSD joi, acuzând un „linşaj mediatic” şi o „campanie de denigrare”, conform cererii de demisie prezentate de Liberateta. Anterior, Laura Vicol şi-a dat demisia şi de la şefia Comisiei juridice din Camera Deputaţilor.

Laura Vicol a demisionat, marţi, din funcţia de preşedinte al comisiei juridice din Camera Deputaţilor, funcţie pe care o deţinea din noiembrie 2021.

Ambele demisii sunt consecinţa scandalului provocat de ancheta publicate de RECORDER şi intitulată ”Schema Nordis. Maşinăria de făcut bani a celui mai puternic clan politico-imobiliar”. Vladimir Ciorbă, asociatul principal al companiei despre care scriu jurnaliştii, este căsătorit cu Laura Vicol.

Consilierul de stat Florin Spătaru aduce vești bune de la Guvern

Ciolacu anunţă că PSD va vota pentru ridicarea imunităţii lui Nelu Tătaru: N-a mai fost nicio excepţie de foarte mulţi ani. Cred că, în sfârşit, au înţeles că Parlamentul nu este pentru imunitate pentru fapte penale, ci pentru declaraţii politice