Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani a emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a Maternităţii / Investiţie de 9 milioane de euro, parte din finanţare din PNRR

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici, a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea termică şi modernizarea Maternităţii Botoşani. Lucrările vor fi realizate de o asociere de firme condusă de Bahm Construcţii Civile şi Industriale.

”Este un proiect generos care va schimba radical Maternitatea Botoşani. Am atras o finanţare din PNRR  de 4 milioane de euro, la care se adaugă partea de cofinanţare a Consiliului Judeţean Botoşani. Valoarea totală a întregului proiect, inclusiv realizarea documentaţiilor tehnice, TVA-ul şi marja de implementare de 25% se ridică la 9 milioane de euro. Am asigurat fondurile pentru ca acest proiect, unul foarte important pentru botoşăneni, să fie dus cu bine până la final, fără sincope”, a declarat Doina Federovici, citată, joi, într-un comunicat de presă.

Potrivit datelor transmise de către oficialii instituţiei, în cadrul acestui proiect, din banii din PNRR, întreaga clădire va fi reabilitată din punct de vedere energetic.

Vor fi refăcute instalaţiile electrice şi cele termice, vor fi schimbate geamurile şi uşile. De asemenea, va fi desfiinţată mansarda, vor fi montate panouri fotovoltaice şi vor fi făcute şi patru staţii de reîncărcare electrică.

Din cheltuielile neeligibile, angajate de către Consiliul Judeţean vor fi modernizate etajele IV şi V, dar şi vestiarele din zona de demisol.

Doina Federovici a precizat că, în ultimii 4 ani, din fonduri europene, guvernamentale, judeţene sau veniturile proprii ale Spitalului Judeţean am s-au demarat investiţii în sistemul sanitar de peste 50 de milioane de euro.

 

25 de ani de activitate a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate – Bugetul a crescut de la 1,8 miliarde lei, în 1999, la 78,5 miliarde, în acest an / Numărul angajaţilor a scăzut

Medic specialist în dermato-venerologie: HPV-ul este cel mai frecvent atât la femei, cât şi la bărbaţi şi la vârste din ce în ce mai tinere, chiar şi avansate/ Am întâlnit la 13 ani, dar şi la 78 de ani/ Am văzut la o vârstă de trei ani, la o fetiţă