VIDEO Prințesa Kate face prima vizită publică surprinzătoare de la terminarea chimioterapiei

 

 

 

 

 

 

 

 

Aceasta a fost primul angajament public oficial al lui Catherine de când și-a încheiat tratamentul de chimioterapie.

Surse regale spun că ea a decis să se alăture Prințului William pentru a-și arăta „sprijinul, empatia și compasiunea față de comunitatea locală”.

Cuplul a vorbit cu echipele de intervenție care au ajutat la locul atacului devastator cu cuțitul din orașul de pe litoral din nord-vestul țării.

Catherine i-a îmbrățișat pe unii dintre lucrătorii de urgență, iar șeful pompierilor, Phil Garrigan, a declarat că „a putut vedea emoția din ei”.

Vizita regală la Southport a fost planificată ca un eveniment discret, pentru a permite petrecerea timpului în privat cu familiile celor trei copii care au murit și cu profesoara de dans care a fost prezentă în timpul atacului.

Dar Catherine a fost o surpriză, ea având una dintre puținele apariții publice din acest an, de când a fost diagnosticată cu cancer.

Purtând o haină lungă maro, cu aspect autumnal, ea a sosit împreună cu soțul său pentru a se întâlni cu familiile îndoliate și cu lucrătorii de urgență descriși de prințul William drept „eroi”.

După încheierea chimioterapiei, Catherine a început să se întoarcă treptat la muncă, luna trecută participând inclusiv la reuniuni privind campania sa pentru primii ani de viață.

Cu toate acestea, acesta este cel mai important moment de până acum în întoarcerea la îndatoririle regale.

Catherine a vorbit despre faptul că are „zile bune și zile rele”, iar Palatul Kensington a avertizat că aparițiile sale ar putea fi flexibile și supuse unor schimbări de ultim moment.

Vizita la Southport a fost menită de Prințul William și Catherine să arate comunității că „nu a fost uitată”. Prințul și prințesa au auzit despre eforturile de a aduce comunitatea împreună după atacul cu cuțitul – și valul de revolte care a urmat.

Bebe King, în vârstă de 6 ani, Elsie Dot Stancombe, în vârstă de 7 ani, și Alice Dasilva Aguiar, în vârstă de 9 ani, au fost ucise pe 29 iulie 2024, în atacul asupra unui grup de dans pentru copii.

Cuplul regal a petrecut 90 de minute vorbind cu familiile celor trei copii și, ulterior, a transmis mulțumirile familiilor celor care au intervenit de urgență, în cadrul unei întâlniri la Centrul comunitar Southport. Catherine le-a spus lucrătorilor de urgență că au sprijinit familiile în „cele mai negre momente” – și a spus: „În numele lor, vă mulțumesc”.

Alte zece persoane – dintre care opt erau copii – au fost rănite în înjunghieri.

Axel Rudakubana, în vârstă de 17 ani, a fost arestat la fața locului și a fost acuzat de mai multe crime și tentative de crimă.

Microsoft, noi instrumente de inteligență artificială pentru îmbunătățirea asistenței medicale

Peste 74.000 de cazuri de infecţii respiratorii, în săptămâna 30 septembrie – 6 octombrie/ Au fost înregistrate 166 de cazuri de gripă clinică