Ce decizie radicală a luat o femeie, pentru sănătatea ei

Cancerul de col uterin nu produce manifestări clinice în stadiile de început. De aceea, controalele periodice la medicul ginecolog și efectuarea unor teste de screening pentru cancer de col uterin, precum testul Babeș Papanicolau, sunt esențiale pentru depistarea din timp a afecțiunii.

În acest fel a aflat și Mădălina, o pacientă în vârstă de 43 de ani, că suferă de cancer cervical. Vestea a venit ca un șoc, deoarece femeia avea mereu grijă de sănătatea ei și, în plus, nu a avut semne sau simptome care să indice o afecțiune ginecologică.

În urma unor analize de rutină, pacienta a aflat că era infectată cu două tulpini ale virusului papilloma uman (HPV), care provoacă majoritatea cazurilor de cancer de col uterin. Medicul ginecolog i-a recomandat investigații suplimentare, care au confirmat diagnosticul de cancer cervical. Deși tratamentul recomandat era o conizație, adică o intervenție chirurgicală care elimina numai partea de col afectată de cancer, pacienta a optat pentru o histerectomie totală, care înseamnă îndepărtarea completă a uterului și a colului uterin.

Astfel, Mădălina s-a programat la Dr. Bogdan Marțian, medic primar chirurgie generală, șeful Secției de Chirurgie Generală de la Spitalul Clinic SANADOR. Medicul a fost de acord cu decizia Mădălinei și a optat pentru o intervenție realizată clasic. Operația a decurs fără probleme și s-a finalizat cu succes. În prezent, pacienta este recuperată complet, se simte foarte bine, revine periodic la control, iar ultimele investigații au arătat că nu există pericol de recidivă.

La SANADOR, pacientele au acces la consulturi de obstetrică-ginecologie asigurate de medici foarte bine pregătiți și cu experiență și la investigații specifice, pentru un diagnostic corect al afecțiunilor și tratament corespunzător. Atunci când există indicație pentru tratament chirurgical, operațiile sunt realizate, în funcție de recomandarea medicală, clasic sau minim invaziv – laparoscopic sau prin chirurgie robotică, cu ajutorul celui mai avansat robot chirurgical existent în acest moment în lume, da Vinci Xi.

Intervențiile chirurgicale sunt efectuate la Spitalul Clinic SANADOR în condiții de maximă siguranță, într-un bloc operator foarte bine dotat. Postoperator, pacientele primesc îngrijiri avansate în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic SANADOR, acreditată ca Secție ATI de categoria I.

În completarea tratamentului chirurgical, la Centrul Oncologic SANADOR pacientele au acces la toate tipurile de tratament pentru cancer, prin radioterapie, chimioterapie, imunoterapie sau terapie țintită, în funcție de indicația stabilită pentru fiecare în parte.

Un pacient recalcitrant s-a aruncat din ambulanța care îl ducea la spital

Antony Blinken avertizează China cu privire la orice provocare la adresa Taiwanului