Marcel Ciolacu, despre modificarea pragului de impozitare la microîntreprinderi: Vom avea o discuţie în coaliţie, presupun că va fi una dintre rarele discuţii pe care le voi avea direct cu preşedintele Nicolae Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, despre modificarea pragului de impozitare la microîntreprinderi, că va avea o discuţie în coaliţie, e precizând că va fi una dintre rarele discuţii pe care le va avea direct cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă. Întrebat dacă pragul de 800.000 de euro a fost propus de către Comisia Europeană, Ciolacu a răspuns că Comisia Europeană a propus ceea ce este în toată Europa, şi anume nivelul plătitorilor de TVA.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă va fi modificat pragul de impozitare pentru microîntreprinderi. ”Vom avea o discuţie în coaliţie, presupun că va fi una dintre rarele discuţii pe care le voi avea direct cu preşedintele Nicolae Ciucă. Avem timp şase luni”, a spus Ciolacu.

Premierul a fost întrebat şi dacă Comisia Europeană este nemulţumită de modu în care au fost îndeplinite jaloanele din PNRR, el infirmând acest lucru.

”Gândiţi-vă că noi am avut de îndeplinit în cererea de plată numărul 3, pentru că despre ea vorbim, 74 de jaloane şi nu ştiu câte ţinte. Din cele 74, sunt discuţii pe 3 jaloane”, a explicat premierul, arătând că sunt reforme.

Întrebat dacă pragul de 800.000 de euro a fost propus de către Comisia Europeană, Ciolacu a răspuns: Comisia Europeană a propus ce este în toată Europa. Este nivelul plătitorilor de TVA. 

În luna aprilie, premierul Marcel Ciolacu anunţa că va avea o discuţie aplicată cu cei de la Comisia Europeană, deoarece nu este de de acord cu o nouă scădere a pragului la microîntreprinderi. „Vom negocia aşa cum am făcut-o şi anul trecut cu deficitul”, spunea şeful Executivului.

Prahova: Accident cu două victime pe DN 1, la Băicoi; unul dintre şoferi a fugit de la faţa locului

Marcel Ciolacu, despre PNRR: Este exclus ca România să pierdă vreun euro. Dacă am fi avut nişte miniştri mai implicaţi şi care ar fi înţeles că nu mai merge cu şmecheria în 2024, acum n-am fi avut această problemă / Sper că vor fi demisii şi la Energie