Controverse după apariția imaginilor cu șpaga de pe masa lui Nelu Tătaru. Avocat: ‘Acuzația nu poate fi luată în considerare’

 

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul său pentru fapte de luare de mită. Nelu Tătaru a respins categoric acuzațiile. Conducerea Camerei Deputaților s-a întrunit în ședință și urmează să ia o decizie cu privire la ridicarea imunității parlamentarului liberal.

VEZI MAI MULTE: FOTO Imagini cu Nelu Tătaru când ar lua bani de la pacienți în cabinetul său medical

În imaginile surprinse și datate 11 mai și 22 iunie apar două înregistrări. În una dintre ele se vede cum cineva scoate bani din portofel și extrage câteva bancnote. Din unghiul filmării pare că există o cameră montată asupra persoanei respective. În cealaltă înregistrare, se vede o sumă de bani pe birou, aproximativ 300 de lei, dar Nelu Tătaruare mâinile ridicate în aer. Nu există un moment clar în care acesta pune mâna pe bani.

content-image

Avocata lui Nelu Tătaru, Sandra Grădinaru, susține că nu a avut acces la aceste imagini.

„Cred că imaginile sunt surprinse de un investigator sub acoperire. Urmează să vedem care va fi abordarea procurorilor și cum s-a comportat investigatorul sub acoperire. Jurisprudența prevede că, în cazul în care investigatorul provoacă pe cineva oferindu-i bani, acuzația nu poate fi luată în considerare. Ieri, procurorul de caz ne-a informat că din cele 50 de fapte investigate, unele erau comise de mituitori neidentificați, iar sumele de bani nu erau specificate. Două dintre aceste fapte, probabil cele în discuție, ar fi fost comise de investigatori cu identitate protejată, desemnați de DNA (…) Ce pot adăuga este că ieri li s-au arătat capturi din înregistrări, dar nu se vedea nimic clar, nu se putea distinge nicio bancnotă. Una dintre martore avea în mână rețete și un plic cu un RMN“, a afirmat apărătorul lui Nelu Tătaru, în direct, la Antena 3.

 

ALERTĂ – Judecătorii dau undă verde mega-dosarului `PSD Arad` – Inculpatul Tripa Florin, candidat actual pe listele PSD Arad – Probele din dosar menținute

VIDEO Tesla lansează robotii Optimus. Elon Musk: Robotul va putea ‘face orice’