Djokovic îl învinge pe Mensik după ce a pierdut primul set și se apropie de al 100-lea titlu

Sârbul, al patrulea favorit, a pierdut primul set în tie-break în fața tânărului ceh de 19 ani, dar a revenit pentru a obține victoria cu 6-7 (4-7), 6-1, 6-4.

Djokovic, în vârstă de 37 de ani, îl va înfrunta pe americanul Taylor Fritz, numărul șapte mondial, în a doua semifinală de sâmbătă. Fritz, în vârstă de 26 de ani, l-a învins fără probleme pe belgianul David Goffin cu 6-3, 6-4, tot vineri, pentru a-și asigura un loc în ultimii patru.

După ce a ajuns în cea de-a 78-a semifinală de Masters 1.000, Djokovic l-a lăudat pe adversarul său mult mai tânăr. „Jakub este un jucător pe care l-am urmărit în ultimii trei, patru ani”, a declarat el, citat de BBC Sport. „Am mers cap la cap până în ultimul moment, până la ultimul game.”

„Am putut vedea astăzi de ce el are unul dintre cele mai bune servicii din joc – și el are doar 19 ani. Cred că viitorul este foarte luminos pentru el. Știe că sunt mereu alături de el, indiferent de ce are nevoie.”

Mensik și-a controlat emoțiile în primul set împotriva lui Djokovic, de patru ori câștigător al turneului. Totuși, sârbul a reușit să se regrupeze după o performanță slabă în tie-break și a dominat al doilea set, înainte de a închide meciul după două ore și 21 de minute.

Djokovic îl conduce categoric pe Fritz cu 9-0 în istoria întâlnirilor directe, dar vicecampionul de la US Open se poate dovedi un adversar dificil pentru sârbul.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Zelenski: ‘Vreau un sfârşit rapid al războiului, în 2025’

Acţiunile Tesla scad vineri cu aproape 8% după ce prezentarea robotaxiului Cybercab nu a reuşit să impresioneze