George Scripcaru a fost validat ca primar al Brașovului

George Scripcaru, ales în funcția de primar al Municipiului Brașov, a fost validat către magistrați în funcția de primar al Brașovului. Urmează numirea în funcție de către prefect

Astăzi, într-o ședință publică, magistrații Judecătoriei Brașov i-au validat mandatul pentru funcția de primar al Brașovului lui George Scripcaru, obținut în urma scrutinului din data de 9 iunie. Sentința este cu drept de apel în două zile, iar după ce va trece și această perioadă de contestații, prefectul poate face numirea efectivă în funcție, iar primarul să își înceapă activitatea.

Reamintim că peste 112.000 de brașoveni, dintr-un total de 242.959 de alegători, au participat pe 9 iunie, cel mai mare număr de alegători înregistrați la ultimele 3 scrutinuri pentru alegerile locale.

Cele mai multe voturi pentru funcția de primar al municipiului Brașov au fost obținute de George Scripcaru, candidatul din partea Alianței Electorale PSD PNL Brașov: 52.334 de voturi, respectiv 47,87% din numărul total al voturilor valabil exprimate (109.317).

Al doilea clasat a fost primarul în funcție Allen Coliban, 47.797 de voturi, respectiv 43,72%.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Naţionala U21 spre EURO 2025: Victorie cu 6-2 în faţa Muntenegrului

Vlad Voiculescu: ‘Am fost zguduit de ceea ce i s-a întâmplat lui Nelu Tătaru. De ce ai lua o găină?’