Aproape jumătate dintre absolvenţii care au participat la Bursa locurilor de muncă au fost selectaţi în vederea încadrării

Un număr de 28.862 de joburi au fost puse la dispoziţia absolvenţilor la Bursa locurilor de muncă organizată vineri, la nivel naţional, de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, transmis AGERPRES, 1.652 de agenţi economici au participat la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi şi au oferit posturi atât pentru absolvenţi de studii medii, cât şi superioare.

Astfel, 19.388 de persoane au participat la acest eveniment, dintre care 6.883 absolvenţi de învăţământ. 3.284 de absolvenţi (47,7% din numărul absolvenţilor participanţi) au fost selectaţi în vederea încadrării.

Cei mai mulţi dintre aceştia au fost în judeţele: Olt (322 de persoane), Iaşi (190), Mureş (172), Suceava (170), Hunedoara (151), Gorj (151), Bacău (125), Buzău (122), Prahova (122) şi în Municipiul Bucureşti (130).

Conform datelor centralizate de către organizatori, judeţele cu cele mai multe locuri de muncă oferite sunt: Bucureşti, Iaşi, Ilfov, Braşov, Gorj, Hunedoara, Olt, Argeş, Cluj, Neamţ şi Timiş.

Principalele domenii de activitate în care au existat posturi destinate absolvenţilor fără studii superioare au fost: construcţii de clădiri, activităţi de investigaţie şi protecţie, activităţi de secretariat, lucrări speciale de construcţii, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, restaurante şi alte servicii de alimentaţie, industria alimentară, industria construcţiilor metalice şi fabricarea autovehiculelor de transport rutier.

În acelaşi timp, principalele ocupaţii/meserii aferente locurilor de muncă oferite acestui tip de absolvenţi au vizat posturi precum: muncitor necalificat, agent securitate, agent servicii client, lucrător comercial, manipulant mărfuri, şofer, lăcătuş şi ambalator manual.

De asemenea, cele mai importante domenii de activitate pentru care au fost oferite joburi pentru absolvenţii cu studii superioare s-au încadrat la: construcţii de clădiri, activităţi de secretariat, lucrări speciale de construcţii, fabricarea altor mijloace de transport, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, lucrări de geniu civil, industria alimentară şi activităţi asociative diverse.

Tot la această categorie de absolvenţi, angajatorii au avut posturi vacante pentru: inginer (în diferite ramuri de activitate), formator, antreprenor în economie socială, analist servicii client, economist, proiectant (în diferite ramuri de activitate), şef schimb şi şef şantier.

Reprezentanţii ANOFM precizează că la Bursa locurilor de muncă au participat şi 98 persoane refugiate din Ucraina, iar 16 au fost selectate în vederea încadrării.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Radu Drăguşin: Suntem încrezători, optimişti şi entuziaşti. Acesta este obiectivul, participarea la CM. Este lucrul pe care ni-l dorim cu toţii şi trebuie să muncim pentru a dovedi că merităm să fim acolo

Ligile europene și FIFPRO vor depune luni o plângere antitrust împotriva FIFA