Senatorul Eugen Pîrvulescu, sub control judiciar / Decizie după 10 ore de audieri

SURSE 60k de euro ceruți pentru certificatul ORNISS de `clientul` DNA- Pîrvulescu ar fi `pus umărul` la intermedierea `transferului`- Un secretar de stat pe fir

Senatorul Eugen Pîrvulescu este suspectat de DNA de instigare la cumpărare de influenţă într-un dosar de corupţie privind eliberarea unui certificat ORNISS.

Recent, el a anunțat că pleacă din PNL, partid pe listele căruia a candidat și a fost ales la alegerile din 2020, și că se alătură echipei lui Mircea Geoană.

„Vreau să mulţumesc, în mod deosebit, colegilor senatori PNL, în ultimii patru ani de zile, precum şi celorlalţi, din ultimi opt ani, pentru colaborare pentru familia liberală. Mă dezafiliez din Grupul Naţional Liberal, senatorilor liberali, şi voi activa ca independent începând de astăzi”, a declarat Pîrvulescu, în 7 octombrie, potrivit Agerpres. El a anunțat atunci într-un ziar local că intră în echipa lui Geoană.

Pîrvulescu a fost trimis în ianuarie 2022 în judecată de DNA. Procurorii susțin că ar fi trucat concursul de la Serviciul județean de Ambulanță. El este acuzat de comiterea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Patru persoane, rănite după ce un TIR şi un autoturism s-au ciocnit, pe DN 2, în Neamţ/ Una dintre victime, în stare gravă – FOTO

Elisabeta Lipă vâslește rapid în politică: va candida pe listele PSD pentru un fotoliu de deputat