Alertă – Ambasada SUA a fost informată cu privire la amenințări care ar putea viza lăcașe de cult din România în acest weekend

Ambasada Statelor Unite ale Americii a fost informată cu privire la amenințări care ar putea viza o sinagogă, un templu sau o moschee din România în weekend-ul 11-13 octombrie. Ambasada îndeamnă cetățenii americani să manifeste prudență sporită în apropierea instituțiilor religioase din România în această perioadă, conform unor surse diplomatice.

Măsuri de luat:

-Exercitați o prudență sporită și luați în considerare evitarea instituțiilor religioase în această perioadă.

-Păstrați uncomportament discret

-Fiți conștienți de împrejurimi.

-Revedeți-vă planurile personale de securitate.

În data de 11 octombrie, evreii sărbătoresc Iom Kipur ( Ziua Ispășirii).

Iom Kipur (Yom kippùr, Ziua ispășirii), este cea mai însemnată dintre cele trei mari sărbători religioase evreiești. Este o sărbătoare deosebit de sobră și austeră, care cuprinde un post absolut de 25 de ore care marchează Ziua ispășirii. În Tora este numită Yom haKippurim („Ziua ispășirilor”). Este ultima din cele zece „Yamim Noraim” („Zilele Penitenței” sau ale „temerii reverențioase”) care încep cu Anul Nou ebraic, Roș Hașana.

În calendarul ebraic Iom Kipur începe la apusul soarelui a celei de-a zecea zi a lunii ebraice Tișrei (lună care corespunde ultimei jumătăți a lui septembrie și primei jumătăți a lui octombrie din calendarul gregorian), și continuă până la apusul soarelui din ziua următoare.

Sursa: www.stiripesurse.ro

UPDATE – Ambasada SUA la Bucureşti a emis o alertă de securitate privind ameninţări care ar putea viza instituţii religioase, în weekendul 11-13 octombrie/ Precizările MAI

Lovitură de teatru! Mario Iorgulescu scapă de acuzația de omor / Ce pedeapsă ar putea primi acum