Ce se ascunde în ciocolata Dubai: Ce mănânci, de fapt, și de ce este atât de specială

„Am avut o poftă nebună când eram gravidă cu a doua fată și l-am pus pe soțul meu să îmi caute în Dubai mai multe deserturi cu ciocolată. Am vrut să recreez aroma nostalgică pe care mama o făcea pentru noi, cum ar fi cataiful”, a declarat Sarah Hamouda, fondatoarea ciocolatei Dubai, conform digi24.ro.

Rețeta acestei ciocolate a fost rapid reinterpretată de cofetari și ciocolatieri din întreaga lume, inclusiv în România, unde au apărut diverse variante cu fistic și cataif. Procesul de preparare este simplu: cataiful se rumenește în unt, ciocolata se topește, iar desertul se asamblează cu pastă de fistic.

„Rețeta a fost promovată de un cunoscut food blogger, iar popularitatea ei a crescut rapid. Multă lume și-a dorit să guste din această ciocolată, iar acum a ajuns și la noi, pregătită sub diferite forme”, a explicat Marinel Bejan, ciocolatier din Craiova și finalist al World Chocolate Masters.

Ciocolata Dubai este apreciată nu doar pentru gustul său, ci și pentru ingredientele de calitate superioară. Prețul său se ridică la aproximativ 70 de dirhami (circa 90 de lei) pentru 400 de grame. „Ingredientele de bază, precum fisticul și ciocolata de calitate, contribuie la un cost mai ridicat comparativ cu o ciocolată obișnuită”, a adăugat Bejan.

„Eu, personal, am început să fac această rețetă, adaptând-o sub formă de bomboane și praline cu umplutură de fistic și cataif, datorită cererii foarte mari pentru acest produs”, a încheiat Marinel Bejan.

Preşedintele bulgar a inaugurat o expoziţie dedicată alfabetului glagolitic la Biblioteca Universităţii Jagiellone

Un nou caz revoltător în sistemul medical! Un pacient cu arsuri severe este refuzat de marile spitale din România, pe motiv că nu au locuri pentru marii arşi