Drumurile din România, cele mai periculoase din UE: Ce țări ne oferă siguranță în trafic

Anual, în Uniunea Europeană, mai mult de 20.000 de persoane își pierd viața în accidente rutiere. Statisticele arată că rata mortalității se ridică la 46 de decese la un milion de locuitori.

În ceea ce privește siguranța rutieră, Suedia și Danemarca se află în fruntea clasamentului, în timp ce Bulgaria și România ocupă ultimele locuri. Bulgaria înregistrează o rată de 82 de decese la un milion de locuitori, iar România 81 de decese.

Polonia a raportat o scădere de 35% a deceselor cauzate de accidente rutiere între 2019 și 2023, în timp ce Irlanda a înregistrat o creștere de 32%. Comparativ cu 2019, rata accidentelor mortale a scăzut cu 10%, însă acest progres este insuficient în raport cu obiectivele Uniunii Europene.

Astfel, în fiecare săptămână, aproximativ 400 de persoane își pierd viața în accidente rutiere, în condițiile în care UE vizează zero accidente mortale până în 2050.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Un nou caz revoltător în sistemul medical! Un pacient cu arsuri severe este refuzat de marile spitale din România, pe motiv că nu au locuri pentru marii arşi