Vești bune pentru Economia Marii Britanii: a revenit la creştere în august, după două luni consecutive de stagnare

Economia a crescut cu 0,2% de la lună la lună, au arătat vineri cifrele semnal publicate de Oficiul Naţional de Statistică, întrunind aşteptările economiştilor chestionaţi de Reuters.

Revenire a avut loc după o stagnare economică în iunie şi iulie, în timp ce Marea Britanie a înregistrat o expansiune modestă, dar constantă, în aproape fiecare lună din acest an.

Marea Britanie a ieşit dintr-o recesiune superficială la începutul anului. Pe parcursul celor trei luni până în august, creşterea economică a Marii Britanii a fost de 0,2%, comparativ cu cea de 0,5% înregistrată în cele trei luni până în iulie.

content-image

”Economia Regatului Unit a avut o evoluţie remarcabilă în primele luni ale anului 2024, cel puţin dacă sunt de crezut cifrele lunare ale PIB-ului. Dar aceleaşi cifre arată acum că această putere a fost de scurtă durată. Concluzia este că economia încă pare să crească într-un ritm rezonabil, dar citirile trimestriale de PIB, de 0,6/0,7% cu care ne-am obişnuit în primele două trimestre ale anului nu se vor repeta în a doua jumătate a anului. Anticipăm o creştere de 0,2% în al treilea trimestru, în general”, a declarat James Smith, economistul pentru pieţe dezvoltate de la ING, într-o notă, la scurt timp după lansare.

Lira sterlină a crescut uşor faţă de dolarul american după publicarea datelor, tranzacţionându-se în urcare cu 0,05%, la 1,3067 USD pe unitate.

Randamentele obligaţiunilor guvernamentale din Regatul Unit au scăzut, pentru titlurile pe 10 ani fiind în jurul valorii de 4,211%, crescând brusc în ultimele zile.

Sectorul dominant al serviciilor din Regatul Unit a înregistrat o uşoară creştere de 0,1% în luna august, în timp ce producţia şi producţia din construcţii au crescut cu 0,5%, respectiv 0,4%.

Ministrul de Finanţe, Rachel Reeves, a salutat datele, spunând că revenirea economiei la creştere este ”prioritatea numărul unu” a guvernului.

După ce palestinienii au fost atacați, Nicaragua rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Fabio Capello, despre Real Madrid: Carlo Ancelotti are nevoie de timp, dar va găsi echilibrul potrivit