Rareş Bogdan, despre moţiunea de cenzură a USR: E un act politicianist / A fost mai mult o mişcare a consultanţilor / Dacă dăm jos Guvernul, o facem cu o moţiune iniţiată de noi

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, consideră că moţiunea de cenzură a USR este un act politicianist şi că a fost mai mult o mişcare a consultanţilor. Rareş Bogdan a menţionat că, dacă liberalii vor să dea Guvernul jos, atunci o vor face cu o moţiune iniţiată de ei. Liderul PNL a adăugat că şi-a dat seamna de incapacitatea PSD de a face reforme mari şi de a schimba cu adevărat România.

Rareş Bogdan a fost întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă PNL va semna moţiunea de cenzură anunţată de USR.

”E un act politicianist. Văd că nu semnează nici măcar AUR care e în opoziţie. Nu au dat jos Guvernul Cîţu cu AUR împreună? Acum nu mai e bun AUR pentru ei? Cu ei au dat împreună, umăr la umăr. Dacă dăm jos guvernul, o facem cu o moţiune iniţiată de noi. Totuşi noi vorbim de 110 parlamentari. După plecările la independenţi, la Ludovic, noi am rămas 110. Între 110 şi, nu ştiu, 40 sau 39, e un pic de diferenţă. Deci mie se pare o acţiune strict politicianistă. A fost o mişcare a consultanţilor mai mult decât…”, a explicat Rareş Bogdan.

El a fost întrebat de ultimatumul pe care preşedintele USR, Elena Lasconi, l-a dat liberalilor, transmiţându-le să semneze moţiunea de cenzură pentru ca poporul să vadă că PNL nu mai vrea cu PSD.

”Da, noi nu mai vrem cu PSD, ca să fie lucrurile foarte clare. Ne-am dat seama de minusurile şi de incapacitatea acestui partid de a face reforme mari, de schimba cu adevărat România. România are nevoie de reforme serioase, are nevoie de o transformare şi are nevoie mai ales de reformă în cazul instituţiilor statului. Mă refer aici la ceea ce înseamnă administraţia centrală. Dacă n-o facem, e un stat mult prea gras care apasă pe umerii privaţilor, ai celor 682 de mii companii private şi e incorect acest lucru. Astăzi în România au ajuns prieteni cunoscuţi, oameni cu care mă întâlnesc în aeroport sau la piaţă să-mi spună despre faptul că copiii lor sau absolvenţi, la diverse întâlniri pe care le am, să-mi spună ”Ne dorim să lucrăm la stat””, a mai declarat Rareş Bogdan.

 

 

Rareş Bogdan, despre acuzaţiile aduse lui Nelu Tătaru: Dacă iei un ou, iei o găină, un cocoş şi o curcă sau bani, e acelaşi lucru. Nu ne-a picat bine / L-am cancelat, l-am scos de la preşedinţia filialei şi de pe lista de deputaţi şi senatori

Rareş Bogdan: La bac am luat patru de 10 şi un 8 / Din punct de vedere al şcolii nu sunt la fel de viclean ca domnul Ciolacu sau la fel de descurcăreţ sau şmecheraş. Eu am venit de pe băncile şcolii. Fiecare s-a descurcat altfel în viaţă