Produse ilegale și riscuri pentru sănătatea ta! Comisia Europeană îi pune cu spatele la zid pe chinezii de la Temu

Platforma de e-commerce Temu se află din nou sub lupa Comisiei Europene! Autoritățile au trimis un nou avertisment către gigantul online din China, solicitând astăzi informații detaliate despre măsurile pe care le ia pentru a combate vânzarea de produse ilegale și pentru a proteja sănătatea și siguranța consumatorilor din Uniunea Europeană.

Termen limită strict, de 10 zile – de ce este Temu în vizorul autorităților?

Comisia Europeană dorește să afle cum previne Temu reapariția comercianților care vând produse interzise și ce măsuri adoptă pentru a reduce riscurile asociate. Printre subiectele de interes se numără mitigarea riscului de răspândire a produselor ilegale, protecția și sănătatea publică a consumatorilor, transparența sistemelor de recomandare folosite de platformă, precum și protecția datelor personale ale utilizatorilor.

Temu are la dispoziție până pe 21 octombrie 2024 pentru a furniza toate informațiile solicitate. În caz contrar, Comisia Europeană poate iniția proceduri formale care ar putea duce la amenzi semnificative sau alte sancțiuni, mai ales dacă se constată că informațiile furnizate sunt incorecte, incomplete sau înșelătoare.

Nu este prima dată când Temu este avertizat

Aceasta este a doua solicitare de informații pe care Temu o primește din partea Comisiei Europene. În iunie 2024, platforma a fost întrebată despre conformitatea cu regulile privind produsele lor ilegale, „dark patterns” sau trucurile ascunse din interfața site-ului care pot induce în eroare utilizatorii sau protecția minorilor.

Ce înseamnă acest lucru pentru consumatori?

Consumatorii care au făcut recent achiziții de pe Temu ar fi prudent să verifice cu atenție produsele primite. Acțiunile Comisiei Europene ridică semne de întrebare cu privire la siguranța și legalitatea anumitor produse disponibile pe platformă. Cu investigații în curs și posibile sancțiuni la orizont, nu este clar cum va evolua situația Temu în Uniunea Europeană.

Lotul ales de Mircea Lucescu pentru meciul cu Cipru – FOTO

Fotbal: Acţiunea FIFA împotriva lui Valcke pentru revânzarea biletelor la Cupa Mondială a fost clasată