Thomas Tuchel negociază preluarea postului de selecţioner al Angliei

Antrenorul Thomas Tuchel, care a pregătit echipele Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Chelsea şi Bayern Munchen, are discuţii cu Federaţia engleză de fotbal (FA) despre posibila preluare a naţionalei Albionului, a relatat, vineri, Welt TV, preluat de DPA.

Gareth Southgate a demisionat de la cârma selecţionatei ”Three Lions” după ce a pierdut finala EURO 2024, în faţa Spaniei, în iulie. Selecţionerul interimar Lee Carsley a avut un debut bun de campanie, venind de la echipa Under-21, dar înfrângerea cu 1-2 în faţa Greciei, suferită joi pe Wembley, a declanşat critici dure.

Tuchel, care a cucerit trofeul Ligii Campionilor cu Chelsea în 2021, a părăsit-o pe Bayern la finalul sezonului după ce nu a reuşit să obţină niciun trofeu, o premieră pentru bavarezi din 2012, scrie agerpres.ro.

Pep Guardiola, al cărui contract cu Manchester City se încheie în iunie, a fost creditat ca posibil antrenor al naţionalei Angliei dacă Lee Carsley nu va convinge în continuare, în timp ce Jurgen Klopp, fostul antrenor al lui Liverpool, s-a scos singur din calcule după ce a devenit şeful global pentru fotbal al gigantului Red Bull.

Welt TV nu şi-a dezvăluit sursa şi nu furnizează prea des ştiri despre fotbalul european.

Anglia va juca duminică în deplasare cu Finlanda, în eşalonul secund valoric al Ligii Naţiunilor.

Marius Șumudică se face de râs și în amicale: Rapid Bucureşti a pierdut cu FC Voluntari

Erdogan îşi trimite ministrul de externe în Grecia pentru a discuta despre disputele bilaterale