Nicolae Ciucă, solicitare către Guvernul Ciolacu după anunțul agenției de rating S&P: ‘Pentru a consolida aceste rezultate’

„Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care v-ați achitat la timp obligațiile fiscale. Bonificația de 3% acordată de Guvern prin Ministerul Finanțelor și pentru care Partidul Național Liberal a depus un amendament în Parlament în vederea creșterii acesteia la 5%. Este un gest de apreciere din partea statului pentru responsabilitatea voastră, a celor care muncesc și își plătesc obligațiile fiscale, iar asta ne ajută să menținem echilibrul economic”, spune liderul PNL pe Facebook.

Pentru a consolida aceste rezultate, Nicolae Ciucă îi cere Guvernului Ciolacu să depună la Comisia UE un plan fiscal-bugetar concret care să includă:

– Creșterea investițiilor din fonduri naționale, alături de menținerea celor din fonduri europene, cu alocări specifice pentru autoritățile locale;

– Reducerea cheltuielilor curente ale statului pentru a ajusta deficitul bugetar;

– Continuarea absorbției fondurilor europene din PNRR și Politica de Coeziune, așa cum s-a realizat cu succes în 2022-2023.

„Prin aceste măsuri și prin contribuția voastră putem asigura un viitor stabil și prosper pentru România”, conchide liderul PNL.

Agenția de rating S&P a reconfirmat vineri ratingul aferent datoriei guvernamentale și perspectiva stabilã ale României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valutã, a anunțat sâmbătă Ministerul Finanțelor.

Handbal feminin: Gloria Bistriţa a fost învinsă de Podravka, scor 29-25, în Liga Campionilor

Bărbat găsit mort într-o locuință din Zărnești. Suspectul, arestat preventiv