Românii care locuiesc la curte trebuie să respecte aceste prevederi legale. Se dau amenzi uriașe

Românii care locuiesc la curte trebuie să respecte anumite prevederi legale, altfel riscă amenzi uriașe dacă nu respectă acest lucru.

Românii care locuiesc la casă tebuie să cunoască foarte bine legea construcțiilor. Puțini sunt cei care știu că pentru construirea unui gard sau a unei anexe prin curte este nevoie de obținerea unei autorizații.

Este important de reținut faptul că pentru a construi orice anexă sau chiar un gard este nevoie de obținerea unei autorizații. În caz contrar, există riscul ca ceea ce ați construit să fie demolat.

Primul lucru în procesul de autorizare este obținerea certificatului de urbanism, care este emis de autoritățile locale sau județene competente. Acesta conține detaliile tehnice, economice și legale ale proprietății respective, precum și despre specificațiile urbanistice ale zonei în care se află.

Potrivit legii construcțiilor, după obținerea certificatului de urbanism, solicitantul trebuie să urmeze o serie de pași, adaptate în funcție de tipul de construcție, pentru a obține autorizația de construire. După ce autorizația de construire a fost emisă, beneficiarul este obligat să se conformeze unor condiții și termene specifice.

Cei care nu respectă aceste reguli riscă amendă și demolarea construcției.

Nu ai nevoie de autorizație pentru lucrările de întreținere, cum ar fi reparațiile, văruirea sau vopsirea gardurilor existente. Nici gardurile mobile sau cele vii nu necesită obținerea unei autorizații. Cu toate acestea, este nevoie să se țină cont de anumite reguli. De exemplu, înălțimea maximă a gardului nu trebuie să depășească doi metri, cu tot cu elementele decorative de la partea superioară.

Respectarea limitelor dreptului de proprietate este un alt aspect important de care trebuie să se țină cont atunci când construim un gard. Acest principiu se aplică atât față de proprietățile învecinate, cât și în relație cu domeniul public.

De asemenea, persoana care face lucrările trebuie să aibă un titlu valid care să-i permită să realizeze modificările asupra imobilului, fie că este proprietar, fie că deține un alt drept real sau a primit o autorizare explicită din partea proprietarului, potrivit legalbadger.org, scrie romaniatv.net.

Fragmente terifiante din memoriile lui Aleksei Navalnîi: Nu va fi nimeni de la care să-mi iau rămas bun

Iranul a luat frica Israelului – Dispozitivele interzise de autoritatea aviatică