VIDEO Doliu în sportul mondial: A murit un atlet britanic la doar 28 de ani

Fitzgibbon și-a început cariera de atlet la vârsta de 12 ani, concurând pentru Brighton Phoenix, și a evoluat rapid pentru a reprezenta Marea Britanie la competiții internaționale majore, inclusiv Campionatele Europene și mai multe etape din Liga de Diamant.

Înainte de deces, el se pregătea să participe la Maratonul de la Brighton din 2025, cu scopul de a strânge fonduri pentru organizația de caritate Mind, care sprijină sănătatea mintală. Pe pagina de strângere de fonduri, Fitzgibbon a spus că fusese diagnosticat cu psihoză în 2022 și că lupta pentru recuperare este extrem de dificilă.

Antrenorul său, Jon Bigg, i-a adus un omagiu emoționant, scriind: „Sper că ți-ai găsit pacea, Robbie, și că alergările sunt nesfârșite acolo unde te afli”.

Mai mult decât atât, partenerul său de antrenament, Charlie Grice, a spus, la rândul său, potrivit sursei citate anterior: „Ai fost un adevărat luptător și ai dat mereu tot ce ai avut. Odihnește-te în pace, prietene. Nu vei fi uitat niciodată”.

Accident între o mașină și o motocicletă, trafic oprit temporar în Suceava

The Observer: „Banii murdari ai Rusiei vor deturna procesul nostru democratic”. Mica Moldovă se teme că Kremlinul manipulează referendumul pentru UE