Israelienii au distrus complet o moschee

„În jurul orei 03:45 (00:45 GMT), avioane inamice au efectuat o lovitură aeriană ţintind o veche moschee din centrul satului Kfar Tebnit, distrugând-o complet”, a relatat ANI.

Această moschee centenară „era un simbol, căci familiile se adunau în piaţa din faţă pentru diverse celebrări”, a explicat, pentru AFP, Fouad Yassine, primarul din Kfar Tebnit, scrie agerpres.ro.

Forţele israeliene declaraseră în alte rânduri, când li s-au imputat lovirea unor edificii civile, precum spitale, grădiniţe, case de locuit, că de fapt au ţintit depozite sau structuri ale Hezbollah (sau Hamas), mascate în acele locuri, potrivit presei israeliene.

În acelaşi timp, Crucea Roşie libaneză a raportat că mai mulţi dintre salvatorii săi au fost răniţi duminică într-o lovitură asupra unei case din sudul Libanului, unde fuseseră trimişi „în coordonare” cu misiunea ONU care acţionează ca un tampon între Israel şi Liban. „În timp ce echipa căuta victime pe care să le salveze, casa a fost lovită pentru a doua oară, provocând comoţii cerebrale salvatorilor şi avarierea a două ambulanţe”, a spus Crucea Roşie libaneză. Această echipă, adaugă ea, „a fost trimisă (…) în coordonare cu Forţa Interimară a Naţiunilor Unite (UNIFIL).

Frontul deschis în octombrie 2023 de gruparea islamistă libaneză Hezbollah împotriva Israelului, în sprijinul Hamasului palestinian, s-a transformat în război pe faţă în 23 septembrie, odată cu intensele bombardamente israeliene asupra bastioanelor grupării islamiste proiraniene în Liban, ucigându-l în special pe şeful acesteia, Hassan Nasrallah.

Armata israeliană a lansat apoi o ofensivă terestră în 30 septembrie în sudul Libanului.

Ministerul libanez al Sănătăţii a raportat peste 2.255 de morţi în ultimul an, din care jumătate după 23 septembrie şi peste un milion de persoane strămutate.

VIDEO Incendiu la clădirea unui spital din Capitală

Aproape 1.700 de elevi portughezi au stabilit un nou record mondial pentru cea mai mare lecţie de programare