Aproape 1.700 de elevi portughezi au stabilit un nou record mondial pentru cea mai mare lecţie de programare

Aproape 1.700 de elevi cu vârste cuprinse între 12 şi 67 de ani s-au reunit sâmbătă la Institutul Superior Tehnic (IST) din cadrul Universităţii din Lisabona şi au stabilit un nou record mondial Guinness pentru cea mai mare lecţie de programare pe computer ce a fost organizată vreodată într-un singur loc, informează Reuters.

Precedentul record fusese stabilit de 724 de participanţi în cadrul unui eveniment desfăşurat în Dallas, un oraş din Statele Unite, pe 31 octombrie 2016, scrie agerpres.ro.

„Totalul final a fost calculat în funcţie de numărul de persoane prezente şi s-au înregistrat 1.668 de participanţi”, a declarat Paulina Sapinska, care lucrează ca arbitru pentru Guinness World Records.

Organizatorii au încercat să atragă o atenţie mai mare la nivel internaţional asupra Portugaliei, care este văzută ca un centru în creştere pentru tehnologia informaţiei, şi să popularizeze în general informatica.

Directorul IST, Rogerio Colaco, a declarat că, în prezent, alfabetizarea informatică este la fel ca abilitatea de a citi şi de a scrie din urmă cu 100 de ani, adăugând că acest lucru înseamnă că „toată lumea trebuie să ştie câte ceva despre informatică, despre programare, pentru a trăi în lumea actuală”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Israelienii au distrus complet o moschee

Rușii au făcut prăpăd în Donețk: Sunt 13 victime în urma atacurilor