UPDATE – Organizatorii Maratonului Bucureşti anunţă că bărbatul decedat, un finlandez, avea 76 de ani şi participa la Campionatul Mondial de Maraton Masters / Trupul neînsufleţit, transportat la INML / Precizările Poliţiei Capitalei

Bucharest RUNNING CLUB, organizatorul Maratonului Bucureşti, a anunţat că alergătorul care a murit duminică, un finlandez în vârstă de 76 de ani, era participant la Campionatul Mondial de Maraton Masters.

UPDATE – 

Poliţia Capitalei a anunţat că trupul neînsufleţit va ajunge la INML, pentru efectuarea necropsiei. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu Serviciul Omoruri, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, a precizat Poliţia.

“Astăzi, 13 octombrie 2024, poliţiştii Capitalei au fost fost sesizaţi, de către Spitalul de Urgenţă Floreasca, cu privire la faptul că un bărbat ar fi fost adus în stare gravă în urma participării la un maraton. În pofida eforturilor depuse de către cadrele medicale, din nefericire a fost declarat decesul acestuia. Poliţiştii care s-au deplasat cu operativitate la faţa locului au constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă, persoana în cauză fiind un bărbat, posibil cetăţean străin, în vârstă de aproximativ 70-75 de ani”, se mai arată în comunicatul Poliţiei Capitalei.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Campionatul Mondial de Maraton Masters a avut loc în cadrul Maratonul Bucureşti.

Alergătorul a intrat în stop cardiorespirator. Echipajele medicale ale Serviciului de Ambulanţă Bucuresti – Ilfov si ale Crucii Rosii, care asigurau asistenţa medicală de urgenţă, au intervenit prompt pentru salvarea vieţii acestuia prin aplicarea manevrelor de resuscitare. Cadrele medicale implicate au decis transferul pacientului la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucuresti, unde ulterior a fost declarat decesul. “Alergătorul, în vârstă de 76 de ani, de origine finlandeză, era participant la Campionatul Mondial de Maraton Masters ce a avut loc în cadrul Maratonul Bucureşti”, menţionează organizatorii.

Bucharest RUNNING CLUB precizează că a avut pregătit, ca la fiecare eveniment, un plan de urgenţă pentru siguranţa medicală, “care a fost urmat şi în această situaţie nedorită”. Planul a fost conceput şi pus la punct de către BRC împreună cu Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Crucea Roşie, precum şi cu alte entităţi ale Ministerul Afacerilor Interne, Jandarmeriei, Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală.

“Echipa RunInBucharest este profund întristată de moartea participantului şi doresc să transmită sincere condoleanţe familiei şi prietenilor săi”, au adăugat organizatorii Maratonului Bucureşti.

 

UPDATE – Cabinetul de securitate al Israelului se reuneşte duminică, în timp ce Netanyahu cântăreşte răspunsul pe care să-l dea Teheranului. Oficialii americani cred că Israelul va viza situri militare şi energetice din Iran / Avertismenul Teheranului

Jannik Sinner l-a învins pe Novak Djokovici şi a câştigat Mastersul de la Shanghai