VIDEO Pelerinajul prezidențiabililor la Sfânta Parascheva: Ciolacu, Ciucă și Lasconi, printre credincioși. Mircea Geoană a preferat scena

Slujba are loc pe un podium amplasat pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

La evenimentul religios şi-au anunţat prezenţa mai mulţi candidaţi la prezidenţiale, respectiv Marcel Ciolacu (PSD), Nicolae Ciucă (PNL), Elena Lasconi (USR), Mircea Geoană (independent), George Simion (AUR), Ludovic Orban (Forţa Dreptei) şi Cristian Diaconescu (independent).

content-image

content-image

content-image

Premierul Marcel Ciolacu, lider al PSD, a venit pe pietonal însoţit de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, de liderul local social-democrat, Bogdan Cojocaru, şi de alţi membri PSD.

La rândul său, şeful PNL, Nicolae Ciucă, şi-a făcut apariţia alături de edilul Mihai Chirica, de şeful Consiliului Judeţean, Costel Alexe, şi de liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru.

Atât Ciolacu, cât şi Ciucă au ales să asiste la slujbă din mulţime şi nu de pe scena amenajată pentru oficialităţi. Şi Elena Lasconi (USR) a rămas pe pietonal, în mulţime, în timpul slujbei religioase.

George Simion, liderul AUR, a venit la slujbă însoţit de Gigi Becali. Cei doi s-au închinat şi la racla cu sfintele moaşte, fără a sta la rând, precum ceilalţi pelerini, informează News.ro.

Între timp, continuă pelerinajul de la Catedrala Mitropolitană. Peste 45.000 de credincioşi aşteaptă la rând. Potrivit jandarmilor, până luni dimineaţă, au trecut pe la racla cu sfintele moaşte, în total, peste 200.000 de pelerini.

Pelerinajul religios de la Iaşi ar urma să se încheie luni seară, când moaştele Sfintei Cuvioasa Parascheva vor fi reintroduse în Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO George Simion i-a servit cu ceai cald pe pelerini: ‘Să vă ajute Sfânta Parascheva să ajungeți Președinte’

O femeie din Timișoara, șocată de un incident la stația de alimentare: A sunat la poliție imediat