Gest emoționant: Președintele Ungariei omagiază victimele Holocaustului la Auschwitz

Președintele Ungariei, Tamás Sulyok, a vizitat sâmbătă muzeul memorial de la Auschwitz, fostul lagăr de exterminare nazist, pentru a omagia victimele Holocaustului, informează Rador.

Președintele Ungariei a depus o coroană de flori la „zidul morții”, locul unde au fost executați mii de oameni. De asemenea, Tamás Sulyok a aprins o lumânare în memoria victimelor maghiare ale Holocaustului atât în lagărul I, cât și la placa memorială în limba maghiară din lagărul II, la Auschwitz-Birkenau.

În cartea memoriei de la Auschwitz, președintele a scris: „Am venit aici pentru că fiecare maghiar ar trebui să viziteze acest loc pentru a înțelege ce poate face răutatea umană. Viețile distruse aici nu pot fi uitate sau înlocuite. Mulți dintre acești oameni erau compatrioții mei, parte a poporului nostru. Trecând prin barăci, simt că durerea și tristețea nu sunt suficiente. Este nevoie de un angajament ferm pentru bine și împotriva răului. Nu putem permite niciodată ca cineva să ne fie luat.”

Muzeul de la Auschwitz a fost înființat în 1947 la inițiativa foștilor prizonieri. Lagărul de concentrare Auschwitz I a fost creat de Germania nazistă în 1940 pentru prizonierii polonezi, iar lagărul Birkenau a fost construit în apropiere doi ani mai târziu.

Conform Muzeului Memorial din Auschwitz, numărul prizonierilor din complex a ajuns la 1,3 milioane, iar cel al celor uciși a fost de cel puțin 1,1 milioane. Între 15 mai și 8 iulie 1944, aproximativ 440.000 de evrei din Ungaria au fost deportați la Auschwitz, devenind astfel locul principal al exterminării lor. Muzeul estimează că între 325.000 și 330.000 de persoane au fost exterminați imediat după sosire în camerele de gazare, iar aproximativ 25.000 au fost ucise ulterior.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Atenție unde încărcați telefonul mobil: Prizele publice vă pot lăsa fără bani

Criza bate la ușa României? Previziunile economiștilor pentru anul viitor