Florin Roman spune că sunt situaţii diferite, problemele din justiţie ale liberalilor de la Iaşi, Florin Alexe şi Mihai Chirica, şi cazul lui Nelu Tătaru: PNL a votat de fiecare dată pentru ridicarea imunităţii parlamentare

Deputatul PNL, Florin Roman spune că sunt situaţii diferite cazurile din justiţie ale liberalilor de la Iaşi, Florin Alexe şi Mihai Chirica, şi cel al deputatului Nelu Tătaru, el arătând că PNL a votat de fiecare dată pentru ridicarea imunităţii parlamentare, şi aşa a procedat şi în cazul fostului ministru al Sănătăţii.

Deputatul PNL a fost întrebat despre decizia PNL de a susţine ridicarea imunităţii fostului ministru Nelu Tătaru şi scoaterea lui de pe lista la parlamentare, în timp ce în cazul Chirica sau Alexe partidul nu a avut aceeaşi atitudine. 

 
Florin Roman a precizat că ”sunt situaţii total diferite”.

 
”Partidul Naţional Liberal niciodată, dar niciodată în ultimii 10 ani cel puţin, nu a luat altă decizie decât de a aplica statutul (..) Noi am votat de fiecare dată pentru ridicarea imunităţii parlamentare, fie că a fost pentru percheziţie, fie pentru informatică, fie de domiciliară, fie pentru ce a cerut Parchetul, niciodată nu ne-am opus. Exact aşa am procedat şi în acest caz”, a explicat el. 
 
Florin Roman a menţionat că ”sunt persoane care sunt trimise în judecată, care sunt în faza de cercetare”, arătând că în cazul Florin Alexe şi Mihai Chirica de la Iaşi nu există o primă decizie în instanţă, pentru că în astfel de situaţii lucrurile sunt foarte clare.
 
”Deci din punctul nostru de vedere, atunci când sunt alegeri, oamenii pot candida, pentru că au un drept constituţional, dacă nu au o decizie a instanţei care să le interzică acest lucru. În cazul domniilor lor nu au fost astfel de decizii, prin urmare au putut candida şi cetăţenii au ales ce au dorit”, a mai spus Roman. 

Auto – F1: Mick Schumacher rămâne un candidat pentru viitoarea echipă Audi

Florin Roman: PNL va avea două evenimente, unul de lansare a programului de guvernare şi unul pentru lansarea programului prezidenţial