Tulcea: Bărbat amendat după ce câinele său a intrat în curtea vecină şi a rănit o pisică şi un alt câine

Un bărbat a fost amendat de jandarmii din Tulcea deoarece câinele său agresiv a pătruns în curtea vecină şi a atacat alte animale, rănind un alt câine şi o pisică.

Reprezentanţii Jandarmeriei Tulcea au anunţat, luni, că la sfârşitul săptămânii trecute, jandarmii au fost sesizaţi prin apel la 112 cu privire la faptul că un câine agresiv a pătruns în curtea unui imobil şi a atacat alte animale. 

 
”În urma verificărilor efectuate, jandarmii au stabilit că proprietarul câinelui nu a luat măsurile de prevenire a atacului canin, care s-a soldat cu rănirea unui alt câine şi a unei pisici, care se aflau în curtea vecină”, au precizat jandarmii.

 
Ei au menţionat că proprietarul câinelui a fost amendat cu 100 de lei. 
 
Potrivit legii, neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui, dacă fapta s-a soldat cu rănirea unui animal domestic, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei.

Florin Roman: PNL va avea două evenimente, unul de lansare a programului de guvernare şi unul pentru lansarea programului prezidenţial

Ministrul Ligia Deca deschide lista PNL Vâlcea la Senat