Lege pentru românii care locuiesc la curte: Riscă demolarea și amendă

Primul pas în procesul de autorizare este obținerea certificatului de urbanism, emis de autoritățile locale sau județene competente. Acest certificat conține informații tehnice, economice și legale despre proprietate, precum și detalii despre specificațiile urbanistice ale zonei.

Conform legii construcțiilor, după obținerea certificatului de urbanism, proprietarii trebuie să urmeze o serie de pași pentru a obține autorizația de construire, adaptată tipului de construcție dorit. Odată ce autorizația este emisă, este crucial să se respecte condițiile și termenele stabilite.

Cei care nu se conformează acestor reguli se pot confrunta cu amenzi și, eventual, demolarea construcției.

Pe de altă parte, există și tipuri de lucrări pentru care nu este necesară autorizația. De exemplu, reparațiile, văruirea sau vopsirea gardurilor existente nu necesită aprobată. Totodată, gardurile mobile sau cele vii pot fi realizate fără autorizație, însă este important ca înălțimea acestora să nu depășească doi metri, inclusiv elementele decorative.

Respectarea limitelor dreptului de proprietate este un aspect fundamental în construirea unui gard, aplicabil atât față de proprietățile învecinate, cât și în relație cu domeniul public. Este, de asemenea, necesar ca persoana care efectuează lucrările să aibă un titlu valid care să îi permită modificările asupra imobilului, fie că este proprietar sau a primit o autorizare explicită din partea acestuia.

Ministrul Ligia Deca deschide lista PNL Vâlcea la Senat

VIDEO Razii în cluburile de noapte și restaurantele din Kiev. Ofiţerii ucraineni caută bărbaţi pentru înrolare