Armata rusă revendică cucerirea unui sat în regiunea Zaporojie

Forţele ruse „au eliberat localitatea Levadne din regiunea Zaporojie şi au ocupat poziţii mai favorabile”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Localitatea Levadne, care se află la jumătatea distanţei între oraşele Zaporojie şi Doneţk, a fost recucerită de armata ucraineană de la forţele ruse în iunie 2023, în timpul unei contraofensive în această zonă a frontului, care a avut însă o reuşită destul de limitată.

Armata rusă, care controlează aproape 20% din teritoriul ucrainean, se află în ofensivă de aproape un an. Ea avansează mai ales în Donbas (est), în direcţia oraşului Pokrovsk, un punct logistic-cheie pentru aprovizionarea armatei ucrainene. În plus, aici se află singura mină controlată de ucraineni care produce cocs, cărbunele necesar pentru fabricarea oţelului.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că vrea ca războiul cu Rusia să se încheie în 2025, chiar dacă revendicările Kievului şi ale Moscovei pentru a obţine pacea par încă ireconciliabile în acest stadiu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Petardele au fost interzise în capitala Indiei. Care este motivul

Peste un milion de bucureşteni au participat, pe parcursul a 25 de weekend-uri, la ”Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană”