Polițiștii îi răspund lui Nicușor Dan în scandalul cu Băluță: Poliția Capitalei nu are atribuții de a ‘muta gardurile’

„Având în vedere aspectele menționate în spațiul public de Primarul General al Capitalei, conform cărora ,,Poliția nu și-a făcut treaba”, Serviciul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este abilitat să comunice următoarele:

La sediul Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi s-au prezentat atât primarul general al Capitalei, împreună cu doi reprezentanți ai Primăriei Generale, cât și un reprezentant al Primăriei Sectorului 4, care au depus documente cu privire la litigiul în cauză, însă au refuzat să depună vreo sesizare, cu privire la săvârșirea vreunei infracțiuni.

De asemenea, menționăm faptul că Poliția Capitalei nu are atribuții de a ,,muta gardurile”, ori de a decide “cine este proprietar” așa cum a solicitat verbal Primarul General al Capitalei.

Precizăm faptul că ambele părți implicate au depus prin reprezentanți înscrisuri, care urmează a fi analizate în condițiile legii, iar raportat la particularitățile cauzei prezente, instituția abilitată în a decide titlul de proprietate este instanța civilă”, potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei.

Poliția Locală București care ține de Primăria Capitalei și Poliția Locală a Sectorului 4 au fost la un pas de încăierare, luni după-amiază. A intervenit Jandarmeria și Poliția Națională care au ocupat dispozitivul de la Piata Unirii. În fapt primarul Sectorului 4 a început lucrările de reparare a Planșeului Pieței Unirii despre care spune ca e foarte degradat, în timp ce primarul general Nicușor Dan susține că lucrările sunt un abuz.

Mai multe detalii aici:

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Marcel Ciolacu anunţă că va cere marţi, în Consiliu Politic Naţional al PSD, să nu existe niciun candidat, care este trimis în judecată, pe listele PSD de la parlamentare

VIDEO Accident grav – Un autobuz a intrat într-un copac, mai multe persoane au ajuns la spital