DGPMB: Poliţia şi Jandarmeria asigură măsuri de ordine pentru prevenirea escaladării conflictului din zona Unirii

Poliţia Capitalei a anunţat, luni seară, că, împreună cu Jandarmeria, asigură măsuri de ordine şi siguranţă publică, în vederea prevenirii escaladării „conflictului” din zona Unirii.

Potrivit unui comunicat al DGPMB, transmis AGERPRES, după studierea documentelor depuse a reieşit faptul că există un litigiu civil, drept pentru care doar instanţa de judecată este competentă a soluţiona situaţia.

Totodată, dacă vor fi sesizate fapte de natură penală sau contravenţională, se vor dispune măsuri în consecinţă, menţionează Poliţia.

Luni au început lucrările de reconstrucţie la Planşeul Unirii, după ce Primăria Sectorului 3 a emis autorizaţia de construire, după cum a anunţat edilul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a însoţit luni, în jurul prânzului, o echipă a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, pentru a demonta gardurile care împrejmuiesc organizarea de şantier. Potrivit acestuia, autorizaţia de construire obţinută de Primăria Sectorului 4 pentru lucrări la Planşeul Unirii prezintă „multiple elemente de nelegalitate”.

În momentul în care poliţiştii locali ai Municipiului Bucureşti au dorit să îndepărteze gardurile, au fost opriţi de poliţişti locali de la Sectorul 4.

Ulterior, Nicuşor Dan şi reprezentanţii Poliţiei Locale s-au deplasat la o secţie a Poliţiei Naţionale, pentru a tranşa chestiunea lucrărilor de la Planşeul Unirii. AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Andreea Rotaru, editor online: Simona Aruştei)

 

Citeşte şi:

 

Nicuşor Dan: La Pasajul Unirii s-a lucrat pe genunchi; Primăria Sectorului 3 a emis 1.000 de autorizaţii ilegale

 

Îndepărtarea gardurilor de la Unirii, împiedicată de Poliţia Locală Sector 4; Nicuşor Dan discută cu Poliţia Capitalei

 

Nicuşor Dan spune că autorizaţia de construire de la Planşeul Unirii prezintă elemente de nelegalitate; gardurile vor fi îndepărtate

 

Sector 4: Au început lucrările de reconstrucţie la Planşeul Unirii

Sursa: www.agerpres.ro

Dinamo l-a transferat pe fundaşul stânga Antonio Luna

Cercetătorul francez Laurent Vinatier a fost condamnat în Rusia la trei ani de închisoare