Societate amendată cu 100.000 lei pentru mirosurile generate de dejecţiile de pasăre aruncate pe câmp

„Nerespectarea obligaţiilor privind stocarea şi administrarea pe terenurile agricole a gunoiului de grajd (dejecţii de pasare), a generat un disconfort continuu locuitorilor din zona de sud a judeţului (mirosuri), fapt ce a determinat sancţionarea firmei de către comisarii CJ Vrancea al GNM cu amendă de 100.000 lei”, se arată într-o informare a Gărzii de Mediu Vrancea.

Legea 123 din 10 iulie 2020 atribuie Gărzii de Mediu competenţe privind verificarea modului în care societăţile agricole respectă prevederile autorizaţiei de mediu referitoare la gestionarea dejecţiilor de animale, respectiv evacuarea acestora din halele fermelor zootehnice, depozitarea lor şi administrarea pe terenurile agricole, evidenţiază sursa citată.

„Mirosurile pestilenţiale care ‘otrăvesc’ aerul în unele zone ale judeţului au făcut obiectul mai multor sesizări ale cetăţenilor. Legea 123 din 10 iulie 2020, denumită şi ‘legea mirosurilor’, atribuie Ministerului Sănătăţii, respectiv Direcţiei de Sănătate Publică, competenţele de verificare şi control. Pentru că în multe din cazuri sunt implicate societăţi agricole autorizate de Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda de Mediu face verificări cu privire la modul în care sunt respectate prevederile autorizaţiei de mediu referitoare la gestionarea dejecţiilor de animale, respectiv evacuarea acestora din halele fermelor zootehnice, depozitarea lor şi administrarea pe terenurile agricole”, se mai precizează în informarea transmisă de Garda de Mediu Vrancea.

Sursa: www.stiripesurse.ro

CTP a tranșat scandalul Piața Unirii: ‘PNL încă nu și-a făcut socotelile!’

Piedone intră tare în scandalul dintre Nicușor Dan și Daniel Băluță: Vreți să vedeți un Colectiv la Piața Unirii?