Ministerul Sănătăţii: Infrastructura medicală din judeţul Hunedoara va fi îmbunătăţită; au fost alocaţi 23 milioane lei

Infrastructura medicală din judeţul Hunedoara va fi îmbunătăţită în urma alocării a 23,5 milioane de lei prin PNRR, a anunţat, luni, Ministerul Sănătăţii.

Banii au fost alocaţi pentru: dezvoltarea unităţii de asistenţă medicală ambulatorie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, pentru construirea de Centre Comunitare Integrate în oraşele Uricani şi Simeria şi înfiinţarea de cabinete de planificare familială la Spitalul de Urgenţă Petroşani şi la cel din Deva.

De asemenea, va fi extinsă şi dotată secţia de terapie intensivă pentru nou-născuţi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva şi se vor face investiţii în reducerea riscului de infecţii nosocomiale pentru asigurarea unui mediu sigur pentru pacienţi.

Potrivit sursei citate, vor fi modernizate şi dotate 49 de cabinete de medicină de familie din judeţ. AGERPRES/(AS – autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Cafeaua în stil chinezesc: ce cantitate trebuie să consumi pentru a evita diabetul și AVC-ul

Erdogan: Imaginea ONU este rușinoasă. Nu este capabilă să își protejeze proprii oameni. Tancurile israeliene intră în bazele lor și îi rănesc pe unii din ei