Erdogan: Imaginea ONU este rușinoasă. Nu este capabilă să își protejeze proprii oameni. Tancurile israeliene intră în bazele lor și îi rănesc pe unii din ei

„Imaginea ONU care nu-şi poate proteja propriul personal este ruşinoasă şi îngrijorătoare în numele sistemului internaţional. Sincer, ne întrebăm ce aşteaptă Consiliul de Securitate pentru a opri Israelul”, a declarat şeful statului turc în cursul unui discurs televizat după o reuniune a cabinetului său.

„Vă puteţi imagina? Tancurile israeliene intră în zona UNIFIL, atacă soldaţii de menţinere a păcii, chiar îi rănesc pe unii dintre ei, dar Consiliul de Securitate al ONU se mulţumeşte să observe tot acest banditism din tribune. Aceasta se numeşte neputinţă”, a adăugat preşedintele turc.

Cel puţin cinci membri ai Căştilor albastre au fost răniţi în ultimele zile în contextul confruntărilor dintre armata israeliană şi mişcarea pro-iraniană Hezbollah în sudul Libanului. Aceste atacuri au fost condamnate ferm de ONU, care a evocat posibile „crime de război”.

Căştile albastre, din care fac parte circa 9.500 de militari din 50 de ţări, se află în Liban în conformitate cu Rezoluţia 1701 a Consiliului de Securitate al ONU, care a pus capăt războiului din 2006 dintre Israel şi Hezbollah.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Ministerul Sănătăţii: Infrastructura medicală din judeţul Hunedoara va fi îmbunătăţită; au fost alocaţi 23 milioane lei

Midiile din Marea Neagră au invadat lacurile din Elveția: Pescuitul și fauna sunt puse în pericol