Bursele europene au închis luni în creştere, în timp ce indicele american S&P 500 a atins un nivel record

Bursele europene au închis luni în creştere, în timp ce indicele american S&P 500 a atins un nivel record, investitorii aşteptând în această săptămână o serie de rapoarte financiare ale companiilor, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600  a închis în urcare cu 0,5%, după un început mixt al zilei, şi după un început puternic al sesiunii de tranzacţionare din SUA.

Acţiunile tehnologice au urcat cu 1,7%, în timp ce acţiunile companiilor de călătorii şi agrement au scăzut cu 0,7%.

Indicele german DAX a crescut cu 0,69%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,32%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,47%. Indicele italian FTSE MIB a crescut cu 1,09%.

Indicii majori ai regiunii au închis vineri în creştere, în condiţiile în care investitorii au evaluat datele de creştere economică din Regatul Unit şi au aşteptat anunţul mult aşteptat referitor la stimulentele chineze, în weekend.

Ministrul de Finanţe al Chinei, Lan Fo’an s-a referit, într-o conferinţă de presă de sâmbătă, la mai multe emisiuni de obţigaţiuni pe fondul eforturilor de a susţine economia, declarând că guvernul are un spaţiu ”destul de mare” pentru a creşte deficitul.

Pieţele din Asia-Pacific au crescut în cea mai mare parte, luni, iar indicele CSI 300 din China continentală a încheiat ziua în creştere cu 1,9%, după o sesiune agitată, în timp ce investitorii au evaluat informaţia.

În Statele Unite, acţiunile americane au crescut, indicele S&P 500 a atins luni un nou record, în timp ce investitorii aşteptau următorul lot de rapoarte financiare ale companiilor.

 

Netanyahu afirmă că afirmaţiile potrivit cărora Israelul atacă în mod deliberat forţele ONU de menţinere a păcii sunt „complet false”

Curtea Constituţională urmează să discute sesizarea privind ”Legea fugarilor”