Box: Florin Ioniţă, calificat în sferturile Europenelor Under-23 de la Sofia

Boxerul român Florin Ioniţă s-a calificat luni în sferturile categoriei +92 kg din cadrul Campionatelor Europene de seniori Under-23 de la Sofia, după ce l-a învins la puncte (3-2) pe britanicul Damar Thomas.

Florin Ioniţă, campion european de tineret în 2023, va boxa în sferturi, meci decisiv pentru asigurarea unei medalii, cu moldoveanul Nicolai Burdiuja (pe 16 octombrie), care l-a învins la puncte (5-0) pe turcul Muslum Cinibulak.

La categoria 54 kg, Adalbert Robert Pater a fost învins de ucraineanul Dmitro Kolisnicenko, care s-a impus la puncte cu 5-0.

La feminin, România are asigurate deja două medalii, una la cat. 66 kg, prin Loredana Andreea Marin, calificată direct în semifinale, fază în care o va întâlni pe irlandeza Kaci Rock sau pe letona Kitija Zarberga, în data de 17 octombrie. La cat. 81 kg, Maria Gheorghiţa Cimpoeru este şi ea calificată direct în semifinale, urmând să boxeze pe 17 octombrie cu ucraineanca Irina Luţak.

Pe 15 octombrie, Mihaela Bădescu (cat. 50 kg) va lupta în sferturi cu sârboaica Kristina Nadj Varga, iar la cat. +81 kg, Maria Livia Botică va boxa tot în sferturi cu ucraineanca Polina Cernenko.

La competiţia organizată de Confederaţia Europeană a Boxului (EUBC) participă 327 de sportivi din 35 de ţări. Asociaţia Internaţională a Boxului (IBA) va premia cei mai buni pugilişti, începând cu faza sferturilor de finală, cu câte 1.000 de dolari, medaliaţii cu bronz vor primi câte 2.000 de dolari, finaliştii 4.000, iar campionii câte 8.000 de dolari.
AGERPRES/(AS/autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Raport ING Bank: PIB-ul României s-ar putea dubla în următorii zece ani

Alexandru Rogobete, Ministerul Sănătăţii: România nu mai are de tras niciun euro din PNRR pentru spitale. La început, nu credeam că acestea vor fi construite atât de rapid