Tudose acuză PNL că a pus în PNRR plafonul la microîntreprinderi, despre care acum spune că este o linie roşie: Efectiv bat câmpii. Noi ar trebui să respectăm ce s-a angajat ţara, prin semnăturile deştepţilor de la liberali

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Tudose, acuză PNL că a pus în PNRR plafonul la microîntreprinderi, despre care acum spune că este o linie roşie, el arătând că efectiv bat câmpii.

”Am văzut că e un subiect la ei că se pierd bani din cererea de plată numărul 3. Cererea de plată nr 3 are în conţinut inclusiv acel plafon la microîntreprinderi, scăderea acestuia este o linie roşie cu ghilimelele de rigoare pentru liberali, în condiţiile în care prim-ministrul liberal, pe păşune la Clubul Diplomat, a declarat însoţit de preşedintele României că este cel mai bun PNRR ever. Ei au pus asta în acel program”, a spus Tudose la sediul PSD.

”Ei acum spun că nu putem să facem aşa ceva, că este o linie roşie, în condiţiile în care noi ar trebui să respectăm ce s-a angajat ţara, prin semnăturile deştepţilor de la liberali şi spunea Rares Bogdan că îşi asumă ei, liberalii, să piardă ţara, ei nefiind ţara, dacă o luăm aşa. Haideţi să fim mai atenţi la ceea ce spun, fiindcă efectiv bat câmpii. Bat câmpii, dar cu glorie”, a comentat Tudose afirmaţiile liberalilor privind lipsa absorbţiei fondurilor europene.

”Şi vă mai întreb ceva. Şţiti când trebuia depusă cererea de plată numărul 3? În martie anul trecut. Când ghici cine era prim-ministru, eroul era prim-ministru şi tropăiau vesel pe acolo, pe lângă cortul eroului”, a mai spus Tudose. 

Tudose a mai spus că, în privinţa jaloanelor, ”avem o problemă cu metroul din Cluj”. ”Au băgat metroul la Cluj, care înţeleg că nu se poate face, pentru că nu ai cum să faci în termenul acela, în condiţiile acelea metroul. Nişte bani aruncaţi. Au fost pierduţi din start, trebuia să fii de un optimism debordant, să zici că se termină metroul acolo”. 

Liderul PSD a mai afirmat că le-a spus toată lumea că sunt anumite lucruri în PNRR care sunt imposibil de atins. 

”Mai mult, acum, ei se opun la nişte lucruri pe care le-au pus ei”, a ţinut să precizeze Mihai Tudose, adăugând că se negociază anumite lucruri şi speră să luăm cât mai mult. 

Eduard Novak (UDMR) şi-a depus candidatura pentru Camera Deputaţilor: Persoanele cu dizabilităţi şi sportul – priorităţi

Trecerile clandestine ale frontierelor UE au scăzut cu 42% începând din ianuarie, anunţă FRONTEX