Bistriţa-Năsăud: Trei persoane rănite într-un accident, pe DN 15A; trafic blocat

Trei persoane au fost rănite într-un accident produs marţi după-amiază pe drumul naţional 15A, în localitatea Galaţii Bistriţei, între un tir şi o autoutilitară de tractări auto.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, două dintre victime au avut nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare.

Un bărbat a fost intubat şi transportat cu un elicopter SMURD la o clinică de specialitate din Târgu Mureş.

Un alt bărbat şi o femeie, care au suferit multiple traumatisme, au fost preluaţi de echipajele de prim-ajutor ale SMURD şi transportaţi la spitalul din Bistriţa.

Şoferul tirului a scăpat nevătămat şi a refuzat transportul la spital.

Traficul în zonă a fost blocat în urma acestui accident pentru aproximativ o oră şi jumătate, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, iar pentru alte 30 de minute s-a circulat alternativ, pe o bandă.

Ambii şoferi implicaţi în accident sunt din judeţul Bistriţa-Năsăud, iar cele trei persoane rănite se aflau în autospeciala de tractări auto.

„Astăzi, 15 octombrie, mai multe echipaje din cadrul Serviciului Rutier Bistriţa-Năsăud şi Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa au intervenit pentru efectuarea cercetărilor, ca urmare a producerii unui accident rutier pe Drumul Naţional 15A, la intrarea în Galaţii Bistriţei. Din primele date, o autoplatformă, condusă de un bărbat de 43 de ani din Bistriţa, a intrat în coliziune cu ansamblu de vehicule (cap tractor şi semiremorcă), condus de un bărbat de 41 de ani din Ilva Mică. Accidentul s-a soldat cu rănirea a trei persoane, conducătorul autoplatformei şi doi pasageri din acelaşi autovehicul”, a transmis şi IPJ Bistriţa-Năsăud.

Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Poliţiştii Serviciului Rutier Bistriţa-Năsăud continuă cercetările pentru a stabili cauza şi împrejurările exacte în care a avut loc accidentul. AGERPRES / (AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: www.agerpres.ro

Bihor: Şeful Brigăzii Operaţiuni Speciale şi fost şef în BCCO au fost puşi sub control judiciar

Preşedintele Klaus Iohannis participă la Summitul UE – Consiliul de Cooperare al Golfului şi şi la reuniunea Consiliului European, care se desfăşoară la Bruxelles