U BT Cluj, prima victorie în grupa B a BKT EuroCup, în deplasare, cu Towers Hamburg

Principalii marcatori ai partidei au fost Barnett 15, Ivey 14, Rich 10, pentru gazde, respectiv Simpson 28 puncte, Mokoka 13, Salin 12, Stephens 11, pentru U BT Cluj, care a dominat categoric disputa de la Hamburg. Toţi cei 12 jucători din lotul campioanei României şi-au trecut numele pe lista marcatorilor.

În primele meciuri din grupa B, formaţia antrenată de Mihai Silvăşan a înregistrat trei eşecuri: 86-93 cu Cedevita Olimpija Ljubljana, 73-84 cu JL Bourg şi 96-105 cu Valencia Basket.

Următoarea partidă pentru U BT Cluj va fi tot în deplasare, în 23 octombrie, cu Hapoel Ierusalim.

În etapa a IV-a s-a mai jucat meciul dintre Cedevita – Lietkabelis Panevezys 76-72, celelalte dispute programate fiind între JL Bourg – Turk Telekom, Aris Salonic – Hapoel Ierusalim, Valencia Basket – Umana Reyer Veneţia.

Meciurile din turul grupei B se joacă până în 29 noiembrie, după care returul va avea loc în perioada 3 decembrie – 5 februarie. Primele două clasate în fiecare grupă se vor califica direct în sferturi, iar echipele de pe locurile 3-6 vor evolua eliminatoriu în optimi. Sistemul continuă cu meciurile din sferturi, semifinale şi finală.

În grupa A a celei de-a doua competiţii valorice a continentului joacă formaţiile Hapoel Tel Aviv, Gran Canaria, Joventut Badalona, ratiopharm Ulm, Buducnost Podgorica, Beşiktaş, Bahcesehir College Istanbul, Wolves Vilnius, Energia Trento, Trefl Sopot.

În 2024, Paris Basketball a câştigat trofeul BKT EuroCup, competiţie în care campioana U BT Cluj a ajuns în premieră până în faza sferturilor de finală, în care a cedat în faţa London Lions, în manşă unică, cu 91-79.

Invidie peste granița României: În Bulgaria, rata inflației a ajuns la 1.2%

Kelemen Hunor joacă la rupere: Dacă eu ajung în turul 2 am câștigat