O fotografie detaliată a dronelor rusești Shahed explică de ce acestea sunt greu de doborât la lansare

Putem observa că tripodul de lansare al dronelor Shahed este plasat pe o mică placă de beton, aproximativ de dimensiunea UAV-ului însuși, care are o anvergură a aripilor și o lungime a fuselajului de doi și, respectiv, trei metri. Vorbim despre un obiect cu dimensiuni extrem de mici, care este extrem de greu de lovit chiar și pentru cele mai moderne arme de precizie.

content-image

Conform inscripțiilor de pe dronă, putem presupune că dronele Shahed sosesc la poziția de lansare deja echipate cu un focos și alimentate cu combustibil pentru avioane. Aceasta înseamnă că echiparea lor se face în afara platformei de lansare.

Această detaliu indică faptul că ocupanții ruși ar putea să nu stocheze combustibil și focoase la locurile de lansare, ceea ce, la rândul său, excluderea posibilității de a lovi ținta din cauza detonării secundare ca rezultat al unei lovituri cu rachete.

content-image

Aceste detalii pot părea deosebit de triste dacă ne amintim că locurile de lansare ale dronelor Shahed rusești sunt situate la doar aproximativ 200 de kilometri de granița ucraineană.

Cu toate acestea, când vine vorba despre opțiunea de a vâna depozitele de Shahed-136/131, sarcina devine și mai complicată. Aceasta se datorează faptului că rușii camuflează facilitățile de depozitare pentru UAV-urile lor kamikaze în mijlocul infrastructurii civile, urmând exemplul „ colegilor” lor din grupările teroriste Hamas și Hezbollah.

De la maşini care ”înoată” şi până la volane dreptunghiulare, iată ce se întâmplă la Salonul Auto de la Paris

Moldova devine un important câmp de luptă strategic în competiţia acerbă dintre Rusia şi Occident, spune un profesor de securitate internaţională de la Universitatea Birmingham. El avertizează asupra uneia din cele mai „inteligente mişcări” ale proruşilor