Dezvăluire bombă: A fost identificat inventatorul Bitcoin (Politico)

Un nou documentar HBO îl identifică pe dezvoltatorul canadian Peter Todd ca fiind Satoshi Nakamoto, fondatorul criptomonedei bitcoin.

Cullen Hoback, regizorul premiat din spatele documentarului, ajunge la concluzie punând laolaltă indicii vechi și altele noi, apoi confruntându-i atât pe Todd, cât și pe fondatorul Blockstream, Adam Back, un alt suspect cheie al lui Satoshi, cu dovezile pe masă.

„Se pare că ai avut aceste cunoștințe profunde despre bitcoin la acea vreme?”, a fost întrebat dezvoltatorul.

„Ei bine, da, sunt Satoshi Nakamoto”, răspunde Todd, se arată în dialog.

Absolvent în vârstă de 39 de ani al Colegiului de Artă și Design din Ontario, Todd ar fi avut 23 de ani când a fost finalizată faimoasa carte albă bitcoin care a prezentat pentru prima dată viziunea pentru sistemul monetar descentralizat.

„Nu există un mister mai mare în istorie”

Dacă Todd este acceptat la nivel internațional ca fondator al monedei bitcoin, dezvăluirea ar pune capăt mai mult de un deceniu de speculații cu privire la identitatea unei persoane a cărei muncă a dat naștere unei nebunii globale de miliarde de dolari pentru monedele digitale: o manie care a împins frontierele finanțelor, dar a permis și frauda pe scară largă și alte activități ilicite.

Investitorul cripto Nic Carter a declarat pentru POLITICO că este sigur că Todd nu este Nakamoto, în parte datorită cunoștințelor profunde pe care creatorul bitcoin ar fi trebuit să le aibă despre criptografie și sistemele de numerar digital.

„Nu există un mister mai mare în istorie”, a spus el mai târziu despre identitatea lui Satoshi, despre care se crede că deține o cantitate masivă de jetoane bitcoin. „Faptul că Satoshi a reușit cu succes acest lucru este cu adevărat magic. Personal sper să nu aflăm niciodată cine este Satoshi.”

Termocentrale Constanța sistează furnizarea agentului termic pentru lucrări

Marcel Ciolacu: Am ajuns la o înţelegere cu Comisia Europeană cu privire la Planul Fiscal/ România are nevoie de o perioadă de 7 ani, în care să facă investiţii masive în economie