Marcel Ciolacu: Am ajuns la o înţelegere cu Comisia Europeană cu privire la Planul Fiscal/ România are nevoie de o perioadă de 7 ani, în care să facă investiţii masive în economie

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, că a ajuns la o înţelegere cu Comisia Europeană în privinţa Planului Fiscal şi a explicat că ţara noastră are nevoie de o perioadă de şapte ani, în care să facă investiţii masive în economie pentru că doar în acest mod România poate ajunge la media Uniunii Europene în privinţa nivelului de trai.

”Am ajuns la o înţelegere cu Comisia Europeană cu privire la Planul Fiscal. Este esenţial că experţii Comisiei au fost de acord că România are nevoie de o perioadă de 7 ani, în care să facă investiţii masive în economie! Doar astfel vom ajunge la media UE în privinţa dezvoltării, a veniturilor cetăţenilor şi a nivelului de trai, în general. Există şi un acord asupra ideii că, dacă deficitul este mai mic decât investiţiile, atunci suntem pe o traiectorie sănătoasă”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

 
El a precizat că şi statul trebuie să reducă din cheltuieli. 

 
”Evident că, în paralel, statul trebuie să facă un efort de a reduce cheltuielile, astfel ca echilibrul economic să se consolideze în următorii ani. Prin urmare, investiţiile vor creşte în următorii ani şi vom continua să investim masiv în economie şi în infrastructură”, a afirmat premierul Ciolacu.

Dezvăluire bombă: A fost identificat inventatorul Bitcoin (Politico)

Ciolacu: Prioritatea noastră este să salvăm toţi banii din PNRR/ Oamenii aşteaptă de la noi soluţii şi vor să vadă lideri care îşi asumă răspunderea, nu care stau pe margine şi critică