Covasna: Descinderi într-un dosar privind exploatarea a 6 persoane la o fermă de animale; victimele- constrânse fizic şi psihic

Anchetatorii din Covasna au descins, miercuri, la mai multe adrese de pe raza judeţelor Covasna şi Braşov, acţiunile având loc într-un dosar privind exploatarea prin muncă a şase persoane la o fermă de animale.

Potrivit unor comunicate emise de DIICOT şi IGPR, în acest caz care vizează infracţiunea de trafic de persoane în formă continuată sunt efectuate nouă percheziţii domiciliare.

„Din cercetările efectuate a reieşit că, în perioada 2023 – octombrie 2024, trei făptuitori, cu vârstele de 23, 38 şi 47 de ani, prin intermediul unor persoane din anturajul lor, au recrutat şase persoane vătămate din zona gărilor din municipiile Braşov şi Bucureşti, prin inducere în eroare şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, după care le-au exploatat prin muncă la ferma lor de animale. Pentru a îngrădi libertatea de mişcare a victimelor şi a le împiedica să fugă, făptuitorii au exercitat asupra lor acte de constrângere fizică şi psihică”, spun anchetatorii.

Audierile se desfăşoară la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna şi jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna. AGERPRES/(AS – autor: Anamaria Constantin, editor: Irina Poenaru, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Percheziţii în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj, la persoane cercetate pentru infracţiuni silvice şi fals informatic

Nicuşor Dan: Au fost rectificate cărţile funciare care atestă că Primăria Bucureşti este proprietar şi administrator al zonei supraterane din Piaţa Unirii/ Analizăm documentele care s-au sprijinit pe înscrierea în fals şi vom sesiza organele de cercetare