UPDATE – Peste o sută de percheziţii ale DNA în judeţul Suceava, inclusiv la trei instituţii publice/ Ar fi vizate fapte de corupţie la IPJ Suceava, Spitalul din Rădăuţi şi Colegiul Tehnic Rădăuţi

Procurorii DNA fac, miercuri, percheziţii la 108 adrese din judeţul Suceava, inclusiv la trei instituţii publice, într-un dosar care vizează fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2023-2024. Potrivit presei locale, ar fi investigate fapte de corupţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, al Spitalului din Rădăuţi şi al Colegiului Tehnic din Rădăuţi.

UPDATE – Potrivit jurnaliştilor de la Monitorul de Suceava, instituţiile publice vizate de percheziţii sunt IPJ Suceava, Spitalul Municipal Rădăuţi şi Colegiul Tehnic Rădăuţi. 

În cazul IPJ Suceava, ancheta se referă la un poliţist care ar fi luat mită de la unii şoferi care ar fi comis abateri în trafic.
 

La Spitalul din Rădăuţi, ancheta DNA ar viza unele angajări pentru posturile de brancardieri şi infirmieri, dar şi acte de luare de mită în cazul unor medici.
 
În ceea ce priveşte ancheta de la Colegiul Tehnic Rădăuţi, jurnaliştii suceveni susţin că ar fi vorba de acuzaţii de mită pentru angajarea unor persoane.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2023-2024, anunţă, miercuri, DNA, într-un comunicat de presă.

”În cursul zilei de 16 octombrie 2024, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 108 locaţii situate pe raza judeţului Suceava, reprezentând trei instituţii publice, două sedii ale unor persoane juridice de drept privat şi 82 de domicilii ale unor persoane fizice”, afirmă procurorii.

În acest caz, procurorii beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie  şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

 

Mai multe galerii din Marele Muzeu Egiptean, deschise publicului

Politico, despre cazul Dianei Șoșoacă: O hotărâre judecătorească fără precedent, ‘în stilul Putin’, zguduie alegerile din România