Turea (ENDO Pacienţi): Pentru osteoporoză se aşteaptă introducerea pe lista de compensate a medicamentului Romosozumab

Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Boli Endocrine – ENDO Pacienţi, Adriana Turea, a declarat miercuri că pacienţii cu osteoporoză aşteaptă introducerea pe lista medicamentelor compensate şi gratuite a medicamentului Romosozumab.

„Pacienţii cu osteoporoză aşteaptă să fie rambursat, să fie trecut pe lista de medicamente compensate medicamentul Romosozumab. Este un produs recomandat femeilor cu osteoporoză severă aflate în perioada post menopauză cu risc crescut de fracturi”, a spus Turea la dezbaterea „Prevenţie şi diagnosticare precoce a osteoporozei – utilizare FRAX”, organizată de ENDO Pacienţi cu prilejul Zilei Mondiale a Osteoporozei (20 octombrie).

Ea a amintit şi că asociaţia a înaintat un memoriu către Ministerul Sănătăţii cu privire la un medicament cu vitamina D de care au nevoie pacienţii cu hipoparatiroidie.

„Am făcut şi un memoriu către Ministerul Sănătăţii privind un medicament cu vitamina D activă de care au nevoie pacienţii cu hipoparatiroidie. Încă aşteptăm să ia o decizie ministerul, ce poate să facă să ne ajute. Comisia de specialitate de endocrinologie din minister a dat aviz favorabil, acum aşteptăm ministerul să ne spună când poate să-l cumpere pentru nevoi speciale”, a mai spus Adriana Turea. AGERPRES/(A – autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Lituania-România: ‘Suntem fericiţi că am încheiat aceste două meciuri cu două victorii!’ – Radu Drăguşin / ‘Ne propunem să terminăm neînvinşi’ – Denis Drăguş

World Vision: Un procent de 30% dintre copiii din medii defavorizate nu mănâncă prânzul acasă