Nicușor Dan a intrat tare în jocul politic: Referendumul și ’20 de puncte tehnice’, pe masa negocierilor cu PNL

 

„Sunt două subiecte pe care le-am anunțat zilele astea. Pe de o parte, avem Ședința de Consiliu General, luni, în care am propus ca consilierii să voteze referendumuri pe 24 noiembrie, și sunt cele 20 de puncte pe care le-am solicitat președinților de partid, care sunt și candidați la prezidențiale. Domnul Ciucă m-a invitat să discutăm despre aceste două subiecte.”, a spus Nicușor Dan.

După discuțiile cu Nicușor Dan, Nicolae Ciucă a anunțat că membrii PNL din Consiliului General vor susține și vor vota în favoarea referendumului în ședința programată pentru săptămâna viitoare. „Am convenit că membrii Consiliului General din partea Partidului Național Liberal vor susține și vor vota pentru acest referendum în ședința de săptămâna viitoare“, a spus Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a declarat că a discutat cu primarii și sunt discuții pe marginea a 20 de puncte tehnice care vor fi analizate în zilele următoare. „Am discutat și vom continua să discutăm și cu primarii Partidului Național Liberal. Sunt discuții tehnice, sunt alte 20 de puncte pe care urmează să le parcurgem în zilele următoare. Am convenit cu domnia sa și pe aceste subiecte, ca atare, vom agrea și cu primarii Partidului Național Liberal fiecare dintre aceste subiect“, a sadăugat Nicolae Ciucă.

Și PSD susține referendumul, dar nu și întrebările

PNL susține referendumul propus de Nicușor Dan.  Asta după ce, tot astăzi, premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD a afirmat că este de acord „cu exercițiul democratic al organizării referendumului“, nuanțând însă că „nu înseamnă că susțin întrebările. E posibil ca și Guvernul să vină cu o întrebare pentru bucureșteni”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă și Nicușor Dan îl va susține pe Nicolae Ciucă la alegeri, primarul a ocolit răspunsul ferm: „V-am răspuns acum o oră. Mai întâi să vedem răspunsurile la cele 20 de puncte, apoi mai discutăm“.

Întrebat ce urmărește de fapt cu acest referendum, Nicușor Dan a spus că e e o chestiune simplă“. „În loc ca Parlamentul, care nu are o imagine de ansamblu asupra Bucureștiului, să facă această împărțire, să o facă Consiliul General, în funcție de nevoile relevate în proiectele celor 7 primării (…)Nu se pune problema ca anumite atribuții ale primăriilor de sector să nu fie acoperite de bani.“, a punctat edilul.

 

Fotbal: ”Tuchel a fost o catastrofă pentru Bayern Munchen”, consideră Uli Hoeness

Cadavrul unui bărbat, găsit plutind pe Canalul Bega în Timișoara