Alba: Peste 130 de incendii de vegetaţie uscată, culturi agricole şi pădure, pe timpul verii

Sute de hectare de păşune, culturi agricole şi pădure au fost afectate în urma incendiilor produse în această vară în judeţul Alba, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Cristian Cîmpean, prim adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Potrivit acestuia, în perioada sezonului de vară din 2024, pompierii militari din Alba au acţionat la 131 de intervenţii pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată, culturi agricole şi la fondul forestier.

Cele mai multe dintre intervenţii au vizat incendiile de vegetaţie uscată – 119, a spus Cristian Cîmpean.

Alte 10 intervenţii au constat în stingerea unor incendii la culturi agricole, iar două au fost incendii de pădure.

„În urma acestor incendii au fost afectate 100,49 hectare culturi agricole, 291,56 hectare păşuni şi 3,5 hectare pădure (coronament)”, a declarat ofiţerul ISU.

Cîmpean a menţionat că în urma acestor incendii au fost afectate bunuri diverse în valoare de 117.000 de lei, fiind salvate bunuri în valoare de 126.000 de lei.

Pentru gestionarea acestor incendii, forţele de intervenţie ale ISU Alba au colaborat cu cele ale Direcţiei Silvice, IPJ, IJJ şi SVSU. AGERPRES/ (AS – autor: Marinela Brumar, editor: Antonia Niţă, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: www.agerpres.ro

VIDEO Guvernul a aprobat înfiinţarea Carpatica Feroviar SA, societate care va asigura transporturile strategice ale statului

Brăila: Expoziţie care atestă prietenia de o jumătate de secol dintre automobiliştii români şi bulgari