Prezidenţiale2024/ Simion (AUR): Dacă Marcel Ciolacu pierde funcţia de preşedinte al ţării, o să piardă şi şefia PSD

Liderul AUR, George Simion, candidat al formaţiunii în alegerile prezidenţiale, a declarat miercuri, la Buzău, după depunerea de către filiala partidului său a listelor de candidaţi pentru parlamentare, că este convins că se va confrunta în turul doi, pe 8 decembrie, cu candidatul PSD, Marcel Ciolacu, sau cu candidatul independent Mircea Geoană, pe care l-a descris ca fiind „un alt pesedist notoriu”.

„Nu am trădat, nu am bătut palma cu sistemul, acum este momentul ca AUR să meargă la guvernare şi votul românilor va fi decisiv. Sper din tot sufletul ca buzoienii să facă alegerea corectă şi pe 24 noiembrie, şi pe 1 decembrie dar şi pe 8 decembrie când mă voi confrunta în turul doi al alegerilor prezidenţiale probabil cu preşedintele PSD care este de aici din Buzău, cu Marcel Ciolacu sau cu un alt psd-ist notoriu, cu domnul Mircea Geoană….Nu voi face alianţă cu doamna Lasconi, nu cu domnul Ciucă, nu cu domnul Ciolacu. Propunerea noastră de premier, Marius Dorin Lulea, prim-vicepreşedintele formaţiunii, un om serios care nu a mai făcut parte din conducerea ţării până acum. Dacă Marcel Ciolacu pierde funcţia de preşedinte al ţării, o să piardă şi funcţia de preşedinte al PSD, mă bazez pe istoricul politic şi pe realitatea voturilor din România, în 2004, în 2014 a fost la fel…”, a declarat preşedintele AUR, George Simion.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a depus miercuri listele de candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor, în Circumscripţia electorală nr. 10 Buzău.

Lista candidaţilor AUR Buzău pentru Camera Deputaţilor este deschisă de medicul Sorin Tudor Muncaciu, în prezent deputat ales în 2020 în judeţul Galaţi, pe poziţia a doua figurează Cozmin Dinu, administrator şi actor, apoi avocatul Sebastian Spînu, urmat de Elena Neguţ, Constantin Dumitru, Elena Putinică, Alexandru Mahovici, Mihail Ionescu şi Maria Tudorache.

La Senat, din partea AUR candidează Marius Valentin-Roman, Ştefan Jercan, Aurelia Oprea şi Constantin Cristescu. AGERPRES / (A – autor: Florin Zafiu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)

Prezidenţiale 2024/ Fostul şef adjunct al SIE Silviu Predoiu a fost ofiţer al Securităţii comuniste

Tânăr din Capitală, acuzat că aducea droguri din SUA prin firme de curierat