Serena Williams anunţă că a avut un chist branhial benign care i-a fost îndepărtat

Fostul lider WTA Serena Williams a anunţat că i-a fost îndepărtat de pe gât un chist branhial benign „de mărimea unui grepfrut mic”. Ea a precizat că „totul este în regulă”, relatează AP.

Starul retras din tenis, care a împlinit 43 de ani luna trecută, a postat miercuri pe reţelele de socializare un mesaj în care explică faptul că a descoperit o umflătură pe gât în luna mai, a făcut un RMN şi i s-a spus că nu trebuie să o îndepărteze dacă nu vrea. Aşa că nu a făcut-o atunci, „dar a continuat să crească”, a precizat Williams. După mai multe teste, inclusiv o biopsie care a fost negativă, medicii au spus că ar trebui să fie operată.

Ea a arătat o înregistrare video cu ea într-un pat de spital şi a scris: „Mă simt atât de recunoscătoare şi norocoasă că totul a mers bine şi, mai presus de toate, sunt sănătoasă”.

Back in May I found a lump showing on my neck. I immediately went to the doc got a mri and was told I have a brachial cyst. Have you ever heard of that? They said I don’t need to get it removed if I don’t want. So I did not get it but it kept growing. I decided to get more test and 3 test and one biopsy later everything is still negative but doctors advised I get it removed asap because it was the size of a small grapefruit and it could get infected or worse leak. So this is me removing it. I am feelimg so grateful, and fortunate everything worked out, and most of all I’m healthy. I still made it to American doll with Olympia as promised. And yes all is ok. 

Într-o postare separată pe reţelele de socializare, ea a menţionat că este „încă în recuperare, dar din ce în ce mai bine”. „Sănătatea este întotdeauna pe primul loc”.

Williams şi-a anunţat retragerea – evitând acest termen celebru şi spunând în schimb că „ va evolua” departe de tenisul profesionist – cu puţin timp înainte de a juca la U.S. Open 2022, ultimul său turneu.

Serena Williams a câştigat 23 de titluri de Grand Slam la simplu, cele mai multe obţinute de o jucătoare în era profesionistă a sportului, şi alte 14 la dublu, alături de sora ei mai mare, Venus. Serena Williams a petrecut mai mult de 300 de săptămâni pe locul 1 în clasamentul WTA şi a adunat patru medalii olimpice de aur.

Reţeaua de sănătate Regina Maria deschide Campusul Medical Pallady, o investiţie de 16 milioane de euro

Premieră în UE – Şase soldaţi ruşi care au dezertat fugind de războiul din Ucraina au primit vize temporare în Franţa